rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Guàrdia Civil alerta els conductors del perillós «efecte pantalla»

Afecta especialment els motoristes i es produeix en els dies en els quals hi ha fortes ratxes de vent
El temut «efecte pantalla» pot fer que un vehicle bolqui | Cedida

 

La Guàrdia Civil ha alertat els conductors a través de les xarxes socials dels perills del conegut «efecte pantalla», una circumstància que pot comportar terribles riscos en la carretera i que s'ha incrementat amb l'arribada de les diferents borrasques que s'han produït al nostre país en els últims dies.

 

  

I és que aquest efecte, que perjudica especialment els motoristes, es produeix a l'hora d'avançar un camió en dies en els quals hi ha fortes ratxes de vent.

  

  

Tal com han explicat a Twitter, la maniobra a dur a terme per no córrer riscos consisteix a girar el volant cap al costat contrari. «Quan el vent bufa des de la dreta, el normal és que vagis contrarestant el seu efecte amb copets de volant cap a la dreta», assenyalen. 

 

 

Ara bé, el problema en aquests avançaments és que el cotxe tendeix a anar contra el camió: «En avançar un vehicle gran, notaràs que el vent s'atura de sobte i el cotxe acostuma a anar contra ell —perquè actua de pantalla—, tret que compensis la inèrcia girant el volant cap a l'altre costat».

«Finalment, prepara't per a una empenta brusca cap a l'esquerra quan acabis la maniobra i el vent torni», assenyalen, adjuntant una imatge en la qual s'explica com es genera aquest efecte i els girs que s'han de donar.

 

Consells per conduir amb vent

No obstant això, les pautes relatives a la seguretat viària marquen que el més recomanable és no utilitzar el cotxe quan la velocitat del vent superi els 70 quilòmetres per hora, una xifra que s'ha superat de sobres amb les borrasques.

Si ens veiem obligats a agafar-lo, una norma fonamental és la de reduir la velocitat i utilitzar marxes curtes. D'aquesta manera, el vehicle tindrà una major subjecció a la carretera i reaccionar davant una ràfega resultarà més senzill.

En segon lloc, circular pel centre del carril i vigilar l'embranzida del vent ajudarà a evitar que una ratxa de vent inesperada acabi arrossegant al turisme o la moto fins al carril contrari o la cuneta.

 

Com determinar la direcció del vent

En aquest sentit, determinar la direcció del vent és relativament senzill i depèn de la manera en què circuli el cotxe. Si li costa avançar més del normal, el més possible és que l'aire estigui colpejant des de davant.

D'altra banda, si avança de forma lleugera, el vent estarà empenyent de cua. El vent amb ratxes, per contra, és el més perillós de tots perquè els canvis de força poden afectar a l'estabilitat.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris