La Guàrdia Civil apunta que Marta Rovira va ser la responsable directa de l'organització de l'1-O

El cos policial apunta que va ser l'encarregada de donar les «instruccions» per tirar endavant amb el referèndum

Marta Rovira d'ERC
Marta Rovira d'ERC | Cedida

La Guàrdia Civil apunta que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va ser la principal responsable de l’organització de l’1-O. Segons avançava ‘OKDiario’, va ser ella la responsable de  donar les «instruccions» per tirar endavant amb el referèndum.

Aquesta afirmacióse suma a la que ja apuntava ERC com el partit responsable de la votació. El que llavors era secretari general del Departament de Vicepresidència, Josep Maria Jové «estaria organitzant de manera directa l'estructura necessària per dur a terme el referèndum per la independència».

ERC, el centre de la organització de l'1-O

La documentació recollida per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil recopila des de fa mesos, sota ordre del Jutjat número 13 de Barcelona, informació sobre «una estructura a l'ombra» de càrrecs orgànics de segona fila, tots vinculats a ERC.

La investigació constata que la prohibició del Tribunal Constitucional de la Llei del Referèndum, aprovada el passat 7 de setembre, va dur els càrrecs de la Generalitat vinculats al PDECat a mostrar una «notable oposició» als preparatius del referèndum. 

La solució que els membres del Govern van donar a aquesta resistència va ser la de reemplaçar-los per càrrecs intermedis, de segona fila, d'ERC, els quals «van anar teixint silenciosament les diferents trames fins i tot a esquenes dels seus caps». 

La qualificada com «organització a l'ombra» va acabar quedant «desplegada i afermada en tots els departaments de la Generalitat que havien de veure's involucrats en el referèndum», com seria el cas del Departament d'Exteriors, per posar en marxa una campanya a favor del procés a l'estranger —investigada per presumpta il·legalitat—, així com el Departament d'Economia, entre altres.


Comentaris

envia el comentari