IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Civil registra l'Autoritat Catalana de la Competència pel 'cas 3%'

La benemèrita també ha irromput en altres 7 empreses de Barcelona

Convergència
La Guàrdia Civil continua investigant el 'cas 3%' | Convergència

La Guàrdia Civil ha irromput a la seu de l’Autoritat Catalana de la Competència, així com també en 7 empreses de Barcelona, en el marc de la investigació de l’Audiència Nacional sobre el ‘cas 3%’. Cas que, en aquesta línia, s’emmarca en el cas sobre el finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

El jutge instructor del cas, José de la Mata, ha autoritzat les diligències de la benemèrita a Barcelona amb l'anhel d'aclarir si un grup d'empresaris es van dedicar a arreglar a l'alça els contractes de les administracions públiques.

Nova investigació pel 'cas 3%'

I nova intervenció de la Guàrdia Civil a Catalunya. Si fa poques setmanes un operatiu de la benemèrita intervenia diverses empreses que conformaven una trama de venda il·legal d'entrades pel Camp Nou —en aquell cas va haver-hi un total de 7 detinguts—, avui s'ha tornat a desplegar un operatiu a Catalunya pel 'cas 3%'. 

Segons avança 'El Periódico de Catalunya', el jutge De la Mata cridarà a declarar a una quinzena d'empresaris les firmes dels quals es reparteixen Catalunya, Biscaia i Sevilla. Entre el 2008 i el 2010, segons diuen els investigadors, es va arribar a una sèrie d'acords que permetien modular la norma de les licitacions.  

Convergència, de nou a l'ull de l'huracà

A mitjans d'estiu, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, tornava a veure com les presumptes trames i cobraments il·lícits de Convergència i Unió entre els anys 2012 i 2015 —anys on Mas era el màxim responsable de la formació— el tornaven a assenyalar directament. Segons treia a la llum aleshores ‘El País’, un informe policial dut a terme entre els anys 2012 i 2015 revelava que la principal fundació annexa a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va ingressar dos milions d’euros «d’origen desconegut».                        

La informació esmentada, d'altra banda, assegurava que CatDem i la FundacióFòrum Barcelona van ingressar —sempre en els anys de la gestió de Mas— un total de 16,9 milions.


Comentaris

envia el comentari