La Guàrdia Civil avisa d'una nova estafa alertant de robatoris de cotxes als pàrquing de centres comercials

«Has rebut un comunicat de la Guàrdia Civil de Tràfic via WhatsApp sobre robatoris de cotxes a pàrquings de centres comercials? Ni és nostre ni és cert», ha avisat el cos policial a Twitter

La llicència s'atorgarà en breu, però les obres arrencaran a principis de 2018.
Un dels centres comercials d'Ikea | Cedida
 

Si has rebut al teu WhatsApp un «comunicat» de la Guàrdia Civil de Tràfic alertant-te d'una nova tècnica per robar-te el cotxe i tot el que hi hagi al seu interior, als pàrquing de centres comercials com Ikea o Carrefour, pots estar tranquil, ja que no és cert. Així ho ha comunicat aquest matí la Guàrdia Civil al seu compte oficial de Twitter. 

Al comunicat s'alertava que els presumptes lladres posaven al vidre posterior del vehicle un paper, i que quan el conductor es disposava a treure'l, amb el motor encès, aprofitaven per robar el cotxe.

El fals avís

El missatge enviat per WhatsApp deia: «COMUNICAT de la Guàrdia Civil de Tràfic. Vigila si aparques al pàrquing de Carrefour, Ikea, etc. (on ho han fet en una setmana a molta gent) ULL!! Tingues en compte: robatori de cotxes amb un nou procediment. Llegeix això i envia-ho a qui creguis convenient. Imagina que vas a retirar el teu cotxe, que l'has deixat estacionat. Obres la porta, entres, poses el segur a les portes, encens el motor i poses la marxa enrere. No ho fas sempre així? Mires a la finestra de darrere pel mirall retrovisor i observes una fulla de paper gran enganxada a la lluna posterior. Llavors poses la palanca en punt mort, obres la teva porta i baixes del cotxe per retirar el paper (o el que sigui) que t'obstrueix la visió. De sobte, quan arribes a la part posterior, apareix el lladre com si sortís des del no res, entra al teu cotxe i marxa amb ell, en qüestió de segons, ja que el troba en marxa i el teu maletí, bossa o cartera estava dins i pràcticament t'atropella en la seva fugida. El segur no en vol saber res.».


Comentaris

envia el comentari