ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

La Guàrdia Civil entra en campanya contra els llaços grocs

Pengen una piulada a Twitter demanant que no es deixin plàstics grocs al carrer, que són perillosos pel medi ambient

Imatge de la tortuga amb un plàstic de color groc que ha penjat la Guàrdia Civil a Twitter.
Imatge de la tortuga amb un plàstic de color groc que ha penjat la Guàrdia Civil a Twitter. | CatalunyaDiari.cat

Quan l'escalada de tensió pels llaços grocs segueix en augment, la Guàrdia Civil, des del seu compte de Twitter ha entrat al joc. Des del compte oficial de l'Institut Armat a Twitter, s'assegura que «encara que sembli mentida encara hi ha qui continua embrutant els nostres carrers, camps i mars amb plàstic. És de vital importància reciclar els plàstics i no deixar-los a la naturalesa o als nostres carrers. Trigaran entre 100 i 1.000 anys a descompondre's i és perillós per la fauna» i ho acompanya d'una imatge on es veu una tortuga marina que porta a la boca un plàstic. Un plàstic de color groc. Es fa una crida a la protecció del medi ambient però ni el missatge ni el color del plàstic que porta la tortuga a la boca és casual.

Guerra als plàstics grocs

La piulada de la Guàrdia Civil ha generat diversos comentaris de resposta. Alguns d'ells a favor del missatge de la policia, assegurant que cal evitar «plàstics grocs» pel carrer per protegir el medi ambient, però també s'han rebut missatges que critiquen el comentari de la Guàrdia Civil i que acusen les persones que treuen els llaços d'embrutar.

Segons ells, els treuen i acaben al mar i a la boca d'aquestes tortugues de la fotografia. Sigui com sigui, un nou missatge de la Guàrdia Civil a Twitter que ha tornat a posar gasolina a una tensió que sembla instal·lada aquest estiu a Catalunya entre els grups de persones que posen llaços grocs i els que de nit, alguns cops amb la cara tapada, els retiren.

Una agressió durant la manifestació contra les agressions

Just per uns llaços grocs sembla que es va iniciar la baralla al Parc de la Ciutadella que aquest cap de setmana ha centrat tots els informatius. Un home i una dona s'han denunciat mútuament per una presumpta agressió que ella assegura que va ser per la retirada dels llaços i que ell assegura que no té cap vinculació política. L'home va ser detingut per la Policia Nacional i va ser deixat en llibertat amb càrrecs amb una ordre d'allunyament.

Aquest dimecres Ciutadans va organitzar una concentració al Parc de la Ciutadella per donar suport a la dona agredida, una manifestació que va acabar amb incidents. Militants del PP i de Ciutadans gairebé arriben a les mans, un activista antifeixista va insultar Alberto Fernández Díaz i un periodista de TeleMadrid va ser agredit per militants unionistes. Per la seva banda, Ciutadans, que van organitzar la concentració, van assegurar en una nota de premsa que condemnaven l'agressió al periodista i van acusar uns «infiltrats radicals».

El tuit penjat per la Guàrdia Civil:


Comentaris

envia el comentari