La Guàrdia Civil confirma que no van abusar sexualment de la nena de 12 anys embarassada a Múrcia

Haurien confirmat la versió de la menor, la qual assegurava que la relació amb un altre menor de 12 anys va ser consentida

Hospital Virgen de la Arricxaca de Murcia, donde ingresó la niña de 12 años embarazada
Hospital Virgen de la Arricxaca de Murcia, on va ingressar la nena de 12 anys embarassada| Cedida

La Guàrdia Civil ha donat per conclosa la investigació que va obrir per esclarir si hi havia algun tipus de delicte darrere de l'embaràs d'una menor de 12 anys, que va ser ingressada a l'Hospital Virgen de la Arrixaca de Múrcia. Segons confirmen fonts de la rinvestigació, la relació va ser consentida, pel que sembla, amb un altre menor de 12 anys, i no hi ha hagut cap detenció. La nena va ser ingressada al centre hospitalari per molèsties. Davant la seva curta edat, l'hospital va seguir el protocol d'actuació i va donar avís a la Guàrdia Civil, que va obrir immediatament una investigació.

Malgrat confirmar-se que la nena no va patir cap abús, els serveis socials podrien intervenir. Així doncs, en el cas que confirmessin finalment que l'entorn en la llar de la menor és el d'una família desestructurada, prendrien mesures d'acolliment per garantir el seu futur i el del seu fill, encara que es desconeix si ha decidit seguir endavant amb el seu embaràs o no.

És un embaràs d'alt risc

A causa que es tracta d'una nena molt petita, el seu embaràs és d'alt risc. Segons l'equip mèdic, la criatura naixeria prematurament. És per això que han de tenir especial vigilància per si apareixen problemes de pressió alta i hemorràgies.

La decisió de la menor sobre si interromprà l'embaràs o seguirà endavant encara no ha transcendit. De moment, la nena ha rebut assistència psicològica per l'impacte que tindria en el seu moment a dia, donada la seva curta edat. 

Si decideix interrompre-ho, es veurà obligada a comptar amb l'autorització dels seus pares o tutors legals, segons estableix l'última reforma de la Llei de l'Avortament a Espanya duta a terme per l'actual Executiu del Partit Popular.


Comentaris

envia el comentari