ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

La Guàrdia Civil confirma que sempre va sospitar d'Ana Julia Quezada

També han explicat que la premsa va arribar a perjudicar la investigació en alguns moments

Imagen de archivo de Gabriel Cruz Ramírez.
Imatge d'Arxiu de Gabriel Cruz  | Cedida

La Guàrdia Civil ha revelat aquest dijous nous detalls sobre la investigació de l'assassinat de Gabriel Cruz, el nen de 8 anys desaparegut a Almeria. En una roda de premsa celebrada aquest matí, el tinent coronel de la policia, José Hernández Mosquera, ha explicat que sempre van sospitar d'Ana Julia Quezada, i que les sospites van augmentar quan van comprovar que viatjava molts cops a Rodalquila. 

«Vam veure que Ana Julia es desplaçava molt a Rodalquilar», ha explicat Mosquera, que ha assenyalat també que els familiars ja havien inspeccionat la finca, i és per això que no van decidir investigar el lloc. Els sospitosos moviments de la parella del pare, però, van permetre resoldre el cas el passat 11 de març. 

El cadàver de Gabriel, al maleter d'Ana Julia

«El dia 11, Ana Julia es dirigeix a Rodalquilar», ha relatat el tinent coronel, que ha indicat que immediatament diversos agents van començar a seguir-la.«Treu uns taulons, unes pedres i treu el cos d'una persona menuda, que ens pot encaixar perfectament amb Gabriel», ha detallat. 

Ana Julia Quezada amb el pare de Gabriel
Ana Julia Quezada amb el pare de Gabriel | EFE

 

Els agents no es van separar d'ella en cap moment, i finalment van poder localitzar el cadàver «embolicat en una manta». José Hernández Mosquera va assenyalar que el cos del nen estava «mig despullat, amb els calçotets posats».

La confessió del crim

Després de realitzar les pertinents investigacions, la Guàrdia Civil ha conclòs que Ana Julia va posar fi a la vida de Gabriel Cruz el mateix dia de la seva desaparició, el 27 de febrer. De fet, així ho ha confessat la mateixa investigada, que va reconèixer ser la responsable del crim, sense detalls els motius. 

Amb tot, la policia descarta que hagi estat el nen qui va començar la tràgica discussió amb Ana Julia, com ella va assegurar després de la confessió. En aquest sentit, José Hernández Mosquera va indicar que el nen «va ser criat en l'amor», i resulta improbable que el menor li hagi fet «els comentaris que Ana Julia suggereix». 

La cerca de Gabriel Cruz va rebre el nom d''Operació Nemo'

La policia està convençuda que Ana Julia va actuar sola, i ha explicat que la investigació per la desaparició de Gabriel va rebre el nom d''Operació Nemo'. Es tracta d'un homenatge dels investigadors a la passió que el nen tenia pels peixos, que es van convertir en una figura representativa del menor durant la seva cerca. 


Comentaris

envia el comentari