Foto de Sydney Alberto i Nelida Cristina, dos assassins.

La Guàrdia Civil demana ajuda ciutadana: buscats per un triple crim i diversos furts

Els dos delinqüents estan acusats d'un triple assassinat

La Guàrdia Civil s'ha vist obligada a demanar la col·laboració ciutadana per trobar i detenir dos delinqüents que ja han robat a diferents parts d'Espanya. La parella d'atracadors està acusada d'un triple assassinat, van armats i ja han atracat a Toledo, Badajoz i Sevilla.

Presumptes autors de tres assassinats

Es tracta de Sydney Alberto, de 42 anys, i Nélida Cristina, de 41. Nascuts a Portugal, tots dos van travessar la frontera amb Huelva després de ser acusats d'haver matat tres persones al seu país d'origen. És per això que la Guàrdia Civil ha volgut alertar la població: «Són persones perilloses i podrien anar armats».

De moment, i que se n'hagi informat, ja han robat en quatre àrees de servei de tot Espanya. Concretament, a les províncies de Toledo, Badajoz i Sevilla. L'últim d'aquests atracaments ha tingut lloc a Cazalegas, a prop de Talavera de la Reina, al quilòmetre 103 de l'A-5, direcció Extremadura.

Van armats i ja han comès atracaments a diferents províncies

En l'enregistrament d'aquest atracament, els dos portuguesos apareixen armats, ella amb un ganivet i ell amb una pistola, que apunta sense miraments el dependent de la benzinera.

Amb unes ulleres de sol que amaguen part de la cara, Alberto apareix amb unes bermudes negres i una samarreta grisa. Nélida es mostra amb la cara destapada, malles negres i uns tirants. Tots dos calçant xancletes.

Mans d'un home apuntant amb una pistola.
Segons les imatges d'una benzinera, van armats amb una pistola i un ganivet. | Canva
 

Amb experiència en altres atracaments a mà armada comesos a Portugal, el modus operandi d'aquests dos delinqüents ha traspassat la frontera amb Espanya.

Sota amenaces, tanquen els empleats de les estacions de servei i s'emporten el botí amb cotxe. Fins ara viatjaven en un Citroën Xsara, fins que a l'últim atracament es van estavellar a l'altura de Carranque, a Toledo.

«Si pot aportar qualsevol dada que ajudi a la seva localització, posi's en contacte amb el 062»

La Benemèrita ja ha iniciat un operatiu amb helicòpters, drons, membres de la USECIC i la GRS, i agents tant de Toledo com de Madrid.

Les autoritats espanyoles han sol·licitat per Twitter la col·laboració dels ciutadans per localitzar els atracadors. S'espera que els nous Bonnie i Clyde portuguesos ampliïn la seva àrea d'actuació i, fins i tot, que travessin la frontera francesa.