rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Guàrdia Civil desactiva una bomba de la Guerra Civil localitzada al Castell de Sant Ferran de Figueres

Un operari va topar amb l'artefacte explosiu dimecres al matí, mentre realitzava treballs a la zona
Una patrulla de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu | efe

 

La Guàrdia Civil ha destruït aquest dijous un artefacte explosiu de la Guerra Civil que va ser localitzat per un operari mentre treballava al Castell de Sant Ferran de Figueres, a la comarca de l'Alt Empordà, segons ha indicat el cos policial avui en un comunicat. El treballador va topar el passat dimecres a les 08.00 hores amb un artefacte amb forma de projectil, i va donar la veu d'alarma. 

 

Immediatament, els responsables del castell es van posar en contacte amb els Tècnics de Cerca i Localització (Tebyl) de la Guàrdia Civil, que van confirmar que, efectivament, es tractava d'una espoleta d'ojiva de percussió. Seguidament, agents del Grup Especial de Desactivació d'Explosius (Gedex) es van desplaçar al lloc dijous al matí, i van destruir l'artefacte. La bomba en qüestió era un model per a projectils d'artilleria de fabricació russa. 

Un obús bèl·lic en una casa de Mataró

No es tracta de l'única troballa d'aquest tipus al nostre país en les darreres setmanes. El passat 21 de febrer, la divisió de tècnics Especialitzats en Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX) dels Mossos d'Esquadra van localitzar i retirar una bomba d'aviació de l'interior d'un domicili de Mataró. Segons va indicat la policia catalana, es tractava d'un obús bèl·lic de la Guerra Civil, probablement dels bombardejos que va patir la capital del Maresme. 

 

 

Una mica abans, la policia també va localitzar i retirar una granada amb el filador posat, que un home havia trobat a l'interior d'un armari del seu pis. Els Mossos recorden que aquest tipus d'artefactes encara són perillosos, i que és necessària la intervenció d'especialistes per desactivar-los.