URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

La Guàrdia Civil no creu en la versió d'Ana Julia per les marques i ferides del cos de Gabriel

L'estudi forense determina que va actuar amb una «violència desproporcionada»

Ana Julia junto a Ángel en una de las entrevistas que realizaron a los medios
La declaració d'Ana Julia Quezada presenta moltes contradiccions | La Sexta

La declaració d'Ana Julia Quezada es contradiu l'estudi forense del cadàver de Gabriel Cruz, el qual ha confirmat que el petit va ser atacat amb més agressivitat de la que explicava la principal sospitosa en les seves declaracions. Inclús l'autòpsia ha desvelat que el cop que va rebre al lateral del seu cap li va provocar la pèrdua del coneixement i que les ferides del seu rostre són causades per l'asfíxia i per un acte de «violència desproporcionada».

Les versions oficials no coincideixen amb el que va dir Ana Julia, sinó que demostren l'agressivitat amb què va matar el menor. Les marques i ferides en el cos del petit així ho han permès. La primera versió de la sospitosa era que el petit va ser qui hauria atacat primer i que ella tan sols va actuar en defensa pròpia.

Una versió poc creïble 

La Guardia Civil no cree a Ana Julia Quezada
La Guàrdia Civil no creu a Ana Julia Quezada | RTVE


La falta de credibilitat de la versió dels fets proporcionada per la detinguda ha provocat que la Guàrdia Civil no l'accepti perquè no poden creure que un nen de vuit anys pugui fer mal a una dona adulta. A més, els agents consideren que les paraules de Gabriel no li haurien d'haver provocat una reacció com aquesta.

Segons la sospitosa, el nen li va cridar: «No ets la meva mare, no em manes i no et vull veure mai més». Aquestes paraules haurien estat les causants de la baralla en què el va agredir fins que va quedar inconscient, moment en què va acabar «asfixiant-lo, tapant-li el nas i la boca».

La policia ha explicat que era un pla més premeditat del que ella havia indicat i ho ha exemplificat fent referència a algunes de les seves declaracions. «Vaig treure un paquet de tabac i em vaig fumar una cigarreta» o «No volia fer-li mal a Ángel», són algunes de les paraules que ho demostrarien.

Va amagar la roba del petit

Imagen de archivo de Gabriel Cruz
Imatge d'arxiu de Gabriel Cruz | Cedida

En la mateixa línia, la seva actuació també estaria més premeditada del que va dir, ja que va despullar el petit abans d'enterrar-lo per ocultar les restes biològiques a la roba i així intenta no ser una de les sospitoses de la investigació.

«Quan vaig acabar, em vaig emportar la roba a casa de l'àvia i la vaig amagar», afegia. Fer que es trobava la samarreta va ser la seva estratègia per despistar els policies i, fins i tot, així podia justificar les seves empremtes amb l'objectiu de ser considerar innocent.

Tanmateix, va passar just el contrari perquè aquest fet va provocar que els investigadors se centressin en ella i es va convertir en la principal sospitosa de la investigació fins que van aconseguir descobrir que era ella l'autora del crim.


Comentaris

envia el comentari