Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Convoquen una nova vaga de metro a Barcelona per la crisi de l'amiant

Detinguda per la Guàrdia Civil «una persona coordinadora» dels CDRs per delictes de rebel·lió i terrorisme

Es tracta d'una operació dirigida per l'Audiència Nacional | La dona serà traslladada a Madrid
Imatge d'una acció dels CDRs | CatalunyaDiari.cat

 

La Guàrdia Civil ha detingut a primera hora d'aquest dimarts, segons ha informat la Guàrdia Civil, una persona considerada «coordinadora» dels Comitès de Defensa de la República (CDRs), per suposats delictes de rebel·lió i terrorisme, en una operació coordinada per la sala sisena de l'Audiència Nacional espanyola.

 

La policia ha entrat en diversos habitatges, d'on s'han emportat documentació en caixes. La dona, tenint en compte que és una operació portada des de Madrid, s'haurà de traslladar directe a l'Audiència Nacional on haurà de declarar davant del jutge. La Guàrdia Civil ha informat que es tracta d'una dona de nacionalitat espanyola i veïna de Viladecans, on se l'ha detingut. La policia no ha confirmat més detencions.

 

Aquesta detenció arriba després que des dels CDR s'hagin fet diferents accions de protesta als carrers, actes com per exemple, manifestacions tallant diferents vies o tancant peatges de les autopistes catalanes, tot per lluitar per la independència i en contra de l'empresonament dels diferents polítics catalans

Dur cop pels CDRs

Aquestes suposen les primeres detencions després de les accions dels grups de la passada Setmana Santa, per les quals la Fiscalia ja va obrir una investigació per possibles delictes de rebel·lió. S'assegurava que s'havien comès actes «que posen en perill no solament la pau pública i l'ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic». 

 

Una gravació, l'acusació contra la detinguda

La detinguda, segons algunes informacions, va «coordinar» alguns dels talls de carretera durant aquesta passada Setmana Santa i ho va fer públic en un tall de veu que va còrrer per les xarxes socials. Dura uns sis minuts i es relata quines haurien de ser les accions d'aquests grups. «Demà, dos talls a Ponent. A Fraga, a l'A-22 o l'A-2, no conec les carreteres. Després la Nord-oriental tancaran la Jonquera però ells van a la seva puta bola. Dos talls a Pirineus i tres a Terres de l'Ebre. I després comarcals que faran els seus, com Catalunya Centre que facin la resta», deia la detinguda al missatge. La dona feia un resum de les accions que s'havien anat organitzant. 

 

En el missatge d'àudio també es pot sentir com l'ara detinguda, acusada de rebel·lió i de terrorisme, demana que entre «avui i demà fer molt soroll al carrer perquè es pugui justificar després la vaga general. També a Barcelona diversos CDRs faran accions una mica més heavys repartides per la ciutat i altres més festives rotllo ANC amb els nens. La intenció és que hi hagi distracció policial, que tinguem a tots els Mossos repartits i la Policia Nacional per tot Catalunya i que no puguin», assegurava. La Guàrdia Civil creu que aquests eren els «plans secrets» dels CDR per aturar Catalunya.

 

En els missatges també s'explica com es faran els talls de carretera. La detinguda, segons la Guàrdia Civil, explicava com es faria per distreure la policia. «Primer es faran talls amb foc, quan arribi la policia, anirem a un altre lloc, i així anar fent», assegurava. Fins i tot, els CDR, sempre segons les explicacions que va donar la detinguda en grups de difusió com Telegram, volien «ocupar» l'Aeroport del Prat, però «això és molt més fotut, la Guàrdia Civil et pot disparar».

Part de les propostes de la detinguda, fetes realitat

En concret van ser cinc els peatges afectats: La Roca del Vallès (AP-7, Barcelona), L'Hospitalet de l'Infant (AP-7, Tarragona) i El Vendrell (C-32, Tarragona). També el de Castellbell i el Vilar (C-16, Barcelona). Tot com a conseqüència de la crida que fan fer els CDRs a «no pagar peatges en l'operació tornada de Setmana Santa.

 

També es van fer talls a zones de l'Ebre, seguint l'estràtegia de distracció de la policia. Els CDR del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre van tallar l'N-340 incendiant pneumàtics i després van tallar l'AP-7.

 

Els Mossos d'Esquadra, previnguts

Des de l'inici del mes d'abril que els Mossos han posat en marxa un pla especial per donar seguretat arran de les accions dels CDR. Sota el nom de Minerva, la policia catalana ha augmentat les vigilàncies en zones crítiques i també en seus dels partits polítics no independentistes i en edificis de l'Estat.