La Guàrdia Civil detén dues persones per accedir a l'aeroport del Prat amb més d'onze quilos d'heroïna

Les substàncies estupefaents estaven amagades al doble fons de les maletes

Els detinguts van guardar més de cinc quilograms en cadascun dels equipatges
La Guàrdia Civil intervé més d'onze quilos d'heroïna i detén dues persones | CatalunyaDiari.cat

 

El Servei Fiscal de la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària van intervenir més d'onze quilos d'heroïna a la terminal 1 de l'aeroport del Prat, el passat 12 de febrer. Els efectius van detenir dues persones de nacionalitat grega identificant-les com els presumptes autors d'aquest delicte contra la salut pública.

Els detinguts són un home i una dona que acabaven d'arribar a Barcelona després d'agafar un vol a Nairobi (Kènia), que feia escala a Doha (Qatar). Els agents van sospitar d'ells i van procedir al reconeixement de les seves maletes, moment en què van descobrir que ambdues tenien un doble fons on amagaven unes planxes amb una substància en pols de color marró clar.

Donada la troballa, van procedir a la seva anàlisi amb reactius i els resultats van donar positiu en heroïna. Hi havia més de cinc quilograms d'estupefaents a cadascun dels equipatges, arribant a un total d'11,7 kg. Pel que fa als detinguts i les diligències han quedat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 del Prat de Llobregat.

La Guàrdia Civil intervé més d'onze quilos d'heroïna i detén dues persones
Els detinguts van guardar més de cinc quilograms en cadascun dels equipatges | CatalunyaDiari.cat

Un altre cas recent

Les autoritats policials van detenir un ciutadà holandès, el passat 4 de febrer, per intentar accedir a Espanya amb 3,5 kg d'heroïna. El procediment que va seguir va ser el mateix, amagar-la en el doble fons de la seva maleta.
 

Augmenten els delictes al Prat

El decomís d'heroïna a l'aeroport barceloní ha anat en augment en els últims anys. Des del 2015 fins al 2017, ha pujat de 6 kg a 13, fins a arribar a 24. Tan sols des de principi d'any, ja s'han intervingut 15 quilos d'heroïna, xifra que podria incrementar bastant fins que acabi l'any tenint en compte la tendència a l'alça. 


Comentaris

envia el comentari