La Guàrdia Civil deté el conseller d'administració d'Unipost, Pablo Raventós Sáenz

Diversos agents de la policia escorcollen en aquests moments la seu de l'empresa a l'Hospitalet de Llobregat
Imatge de la Guàrdia Civil en un escorcoll anterior d'una seu d'Unipost | Cedida

 

La Guàrdia Civil ha detingut el conseller d'administració d'Unipost, Pablo Raventós Sáenz, durant els escorcolls d'aquest dijous 14 de desembre, a la seu de l'empresa a l'Hospitalet de Llobregat. Segons informa Antena 3, els escorcolls estan relacionats amb el referèndum del passat 1 d'octubre. 

 

En concret, es busquen dades sobre els diners que va gastar el Govern destituït pel govern espanyol en la seva organització. No és la primera vegada que la policia escorcolla la seu de l'empresa de correus, ja que també hi van entrar abans de l'1-O.

Unipost, en el punt de mira per col·laborar amb l'1-O

En aquesta ocasió, ha estat el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona qui ha ordenat l'operació, ja que són els encarregats d'investigar el cas dels preparatius del referèndum que el Tribunal Suprem va suspendre. 

 

La Guàrdia Civil ja va accedir a seus de l'empresa de missatgeria a Terrassa, Manresa, Barcelona i l'Hospitalet el passat mes de setembre, quan es van intervenir 45.000 certificats de notificacions destinats a la construcció de les meses electorals. En aquell cas, la policia també va intervenir, entre altres, un gran nombre de cartells, sobres, i paperetes del referèndum d'autodeteminació del passat 1 de novembre. 

 

 

Una situació molt delicada

Actualment, Unipost es troba en una situació de curs de creditors, i té presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a la totalitat de la seva plantilla. En el seu moment, va ser contractada per la Generalitat per fer enviaments de documentació del referèndum, i anteriorment també es va encarregar d'accions similars relacionades amb el procés participatiu del 9 de novembre. 

 

Unipost es va encarregar dels enviaments de documentació relacionada amb l'1-O. | Cedida
Comentaris