IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Guàrdia Civil investiga un jove per comentaris humiliants a les víctimes dels atemptats a Catalunya

També llançava amenaces sobre la comissió d'atacs similars en altres ciutats espanyoles

Atac terrorista.
Imatge de l'atac terrorista a Barcelona el passat mes d'agost. | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil investiga un home de nacionalitat espanyola i de 18 anys com a presumpte autor d'un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme. El jove publicava comentaris humiliants contra les víctimes dels atemptats de Catalunya a través de les xarxes socials.

En un comunicat, la Benemèrita ha informat que l'investigat es feia passar per un dels autors dels atemptats que van tenir lloc el passat mes d'agost i que van ser reivindicats per Estat Islàmic. Arran dels atacs terroristes van morir 16 persones i van resultar ferides més d'un centenar.

  

Concretament, el jove va crear un perfil en una coneguda xarxa social usurpant la identitat d'un dels terroristes abatuts a Cambrils i utilitzant com a avatar una de les fotos de l'atacant que van ser difoses en mitjans de comunicació els dies posteriors als atacs.

«Menyspreu, humiliació i amenaces»

Durant la recerca, desenvolupada pel Servei d'Informació, els agents es van adonar que, a través d'aquest compte —que era d'accés lliure per a qualsevol usuari de l'esmentada xarxa social—, l'investigat va publicar imatges relatives a les víctimes dels atemptats afegint comentaris de «menyspreu i humiliació» cap a aquestes. Tanmateix, va abocar amenaces sobre la pròxima comissió d'altres atemptats en diferents llocs d'Espanya. 

El jove va arribar a utilitzar algunes de les fotos més cruels dels atacs terroristes, qualificant d'«escombraries humanes» a les persones que van morir o van resultar ferides en Les Rambles de Barcelona. A més, feia comentaris sobre el plaer que li produïa veure imatges de la «massacre».

Investigat un jove de 18 anys per humiliar a víctimes d'atacs terroristes a Catalunya
Investigat un jove de 18 anys per humiliar a víctimes d'atacs terroristes a Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Davant l'al·luvió de missatges criticant les seves publicacions, el propi investigat va decidir tancar el perfil investigat, circumstància que no ha impedit als agents esclarir l'autoria d'aquestes.

Des de l'elevació al nivell 4 de l'alerta antiterrorista el passat 26 de juny de 2015, la Guàrdia Civil ha potenciat les recerques relacionades amb individus vinculats amb organitzacions terroristes, prestant especial atenció a l'activitat en Internet i en xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari