La Guàrdia Civil investiga quatre casos de desaparicions i assassinats arxivats que podrien relacionar-se amb 'El Chicle'

Elisa, Socorro i Elena van ser assassinades i Sonia es troba desapareguda des del 2010

'El Chicle', principal sospechoso de la desaparición de Diana Quer
'El Chicle' en una fotografia al costat de la seva dona | Facebook

La denúncia que va rebre José Enrique Abuín, àlies 'El Chicle', per un intent de segrest a Boiro, La Corunya i la posterior aparició del cos de Diana Quer, juntament amb la seva confessió, ha provocat que els agents de policia hagin començat a investigar causes arxivades sense resolució en què l'assassí de Diana podria estar presumptament involucrat.

«És difícil pensar que des que va intentar violar la seva cunyada el 2005 fins a 2016 no hagi comès cap delicte; es revisaran les desaparicions». Amb aquesta contundència va confirmar el cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de La Corunya, Francisco Javier Jambrina, el reinici de les investigacions de casos no resolts, els quals podrien estar relacionats amb 'El Chicle'.

És per aquest motiu que la policia espanyola posarà gran èmfasi en resoldre aquells casos els quals destaqui una «motivació sexual» i on les víctimes siguin «molt joves». En aquest sentit, són quatre els casos a Galícia en aquest període de temps, arxivats i sense resoldre. L'autor confés de la mort de Diana Quer podria acabar sent també el presumpte culpable d'aquests quatre casos els quals són desaparicions i assassinats.

Sonia Iglesias Eirín, desapareguda des de 2010

Cap dels quatre casos està resolt, però el de Sonia pot considerar-se el més dramàtic. Des del 2010, la jove de 37 anys es troba desapareguda. Va ser vista per última vegada a Pontevedra i des d'aquell moment ha estat buscada sense cap resultat. La família assegura que la seva desaparició no va ser voluntària, encara que no la policia no té cap sospitós perquè no es va trobar cap mena de rastre.

Elisa Abrudeño, violada i apunyalada

El primer cas va ser el d'Elisa Abrudeño, de 46 anys. Ella va estar desapareguda 24 hores i el 19 d'agost de 2013 va ser trobada morta, després de ser apunyalada, i amb signes de violació. Les mostres d'ADN localitzades en el seu cos no van servir per trobar l'assassí, per tant, es va decidir arxivar la causa el 2015 fins que es trobessin noves proves.

Socorro Pérez, 36 dies desapareguda

Un altre cas que es podria relacionar amb 'El Chicle' és el de Socorro Pérez, de 43 anys, que va estar més d'un mes desapareguda. El 2 de maig de 2015 va ser vista per última vegada i 36 dies després, uns caçadors van trobar les seves restes mortals al bosc, amb el cap aixafat per una gran pedra. La Policia Nacional va sospitar que podria haver-hi agressió sexual per la disposició de la roba, però l'estat del cos va impedir confirmar la teoria.

Elena Calzadilla, amb el marit i l'amic sota sospita

El cas més antic és el d'Elena Calzadilla, que va aparèixer assassinada a casa seva al municipi de Porto do Son, el 6 de desembre de 2005. El cas va ser arxivat el 2009, després que és poses en llibertat el seu marit i un amic d'aquest, els dos empresonats com als principals sospitosos, per falta de proves. Els motius que van portar al jutge a dictar aquesta sentència eren les contínues discussions, però finalment es va considerar que no era evidència suficient.

El cas de Manuela Lorenzo, descartat

D'altra banda, el responsable de la Comandància de la Guàrdia Civil de La Corunya, Francisco Javier Jambrina, va descartar que la desaparició de Manuela Lorenzo pogués estar relacionada amb 'El Chicle', tot i que el seu fill, José Manuel Rebollido, ha apuntat cap a l'assassí de Diana Quer com a possible culpable de la desaparició de la seva mare.


Comentaris

envia el comentari