IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un guàrdia civil, al judici: «El 20-S hi havia un terror total i la ràbia era descontrolada»

L'agent situa Carme Forcadell passant per la zona amb cotxe oficial «agitant a les masses traient la mà per la finestra» | El 20-S, segons l'agent, van rebre «insults i amenaces de mort»

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, damunt la furgoneta de la Guàrdia Civil el 20-S | CatalunyaDiari.cat

El guàrdia civil que va estar al capdavant de l'equip que va escorcollar el Departament d'Exteriors el 20-S i va detenir el responsable de tecnologia de la Conselleria Xavier Puig Farré ha descrit al Tribunal Suprem una situació de «tumult», amb temor a un «assalt», «llançament d'ampolles d'aigua», «forcejaments» o cares de «ràbia descontrolada» per part dels concentrats quan van intentar treure la secretària judicial i el detingut de la Conselleria. De fet, ha assegurat que el detingut va viure «un capítol de terror total» i que els manifestants van intentar «sostreure'l» de la Guàrdia Civil.

L'agent, amb TIP P35979V, ha assegurat que, mentrestant, els mossos de seguretat ciutadania que hi havia a la zona «miraven el que passava». A més, l'agent ha dit que l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell va passar amb dos vehicles oficials «camuflats» per allà, va baixar la finestra i va «agitar les masses» amb la mà.

«Ràbia descontrolada»

En la seva declaració al Tribunal Suprem, amb la seva imatge protegida, l'agent ha descrit el tumult que es va generar a les portes de la conselleria. Ha explicat que en un primer moment la gent que s'hi va anar concentrant eren bàsicament treballadors del Departament, però que s'hi va anar sumant altra gent. «En aquell moment era una cosa normal, un grup de persones que tenien un descontent cap a nosaltres i tenien llibertat per expressar-se», ha dit.

Tot i això, ha afegit que la concentració, que no sap qui la convocar tot i que va veure «banderes de CCOO i Òmnium», va començar a «canviar d'ambient». «Ja vam passar als insults, les amenaces de mort i una actitud cada cop més crispada», ha dit.

En aquell moment, ha calculat que hi havia entre 200 i 300 persones a les portes d'Afers Exteriors i ja va preveure que "hi hauria actes violents". Per això, va anar a parlar amb els «cinc o sis mossos» que hi havia per explicar-los que havia pres la decisió d'evacuar la lletrada de l'administració de Justícia davant del "temor" que els concentrats «poguessin assaltar» el departament. «Hi havia un ambient molt agressiu», ha afirmat.

  

  


Comentaris

envia el comentari