rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

El Guàrdia Civil de ‘La Manada’ hauria tingut un mòbil a la presó

Ell mateix va intentar renovar el passaport pocs dies després de sortir de presó
Imatge d'archiu del Guàrdia Civil de 'La Manada' Antonio Manuel Guerrero  | EFE
 

Antonio Manuel Guerrero, el Guàrdia Civil de 'La Manada ha tornat a ser notícia, aquest cop després d'haver-se conegut que podria haver utilitzat un telèfon mòbil d'amagat durant els dos anys que va estar a la presó. El Ministeri de Defensa ha obert una investigació al respecte.

 

Un intern del mateix centre penitenciari va alertar la direcció de la presó que va veure el membre de 'La Manada' entregant un telèfon mòbil a un company del centre. L'avís va provocar una discussió entre els detinguts.

 

Una de les hipòtesis que s'estan investigant és si la dona de Guerrero hauria pogut ser la persona que li va proporcionar el mòbil en un dels 'vis a vis' que tots dos van tenir quan encara es trobava a la presó. Cal mencionar que ell ja ha negat que això pugui ser cert però, així i tot, no es descarta.

 

Aquests fets han saltat a tots els mitjans poc després que una altra notícia comencés a córrer per tota la premsa, i és que fa poques setmanes, després d'haver sortit de presó, Antonio Guerrero va intentar renovar el seu passaport, sense tenir en compte que tant ell com la resta de membres del seu grup tenint prohibit sortir del país. Això ja va fer que tothom critiqués durament el guàrdia civil que ara ha tornat a ser el centre de molts comentaris.

 

Va passar per una presó especial

Antonio Guerrero va estar empresonat a un centre penitenciari amb unes característiques diferents d'un habitual, es tractava d'una presó militar, la d'Alcalà, que per les seves dimensions no podia acollir més de 50 persones, tos ells militars.

 

Tot i això, aquest fet no sembla que signifiqui que és un centre amb més control, ja que, segons han alertat les autoritats, a les presons d'aquestes característiques s'arriben a trobar fins a sis mòbils al dia entre els reclusos de tota Espanya.

 

Torna a la Guàrdia Civil

Després d'haver passat dos anys a presó i d'haver estat condemnat per un delicte d'abús sexual, ara que es troba en llibertat provisional, Antonio Guerrero torna a formar part del cos de seguretat nacional al qual treballava, la Guàrdia Civil.

 

Així s'ha confirmat a un comunicat del Ministeri de Defensa al qual s'assegura que això passa per «imperatiu legal» i complint amb la Llei 29/2014. D'aquesta forma, el membre de 'La Manada' ha de ser reincorporat a la seva feina.

 

Cal dir també que, de moment, la Direcció de la Guàrdia Civil encara no li ha assignat cap destí, s'està esperant que es dicti sentencia de forma definitiva. Mentrestant ell cobra el seu sou base sense treballar.