ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

El guàrdia civil de 'La Manada': «La meva destinació a Eivissa no és un error»

Antonio Manuel Guerrero va ser destinat a Sant Antoni de Portmany, a Eivissa

Imagen de archivo de Antonio Manuel Guerrero.
Imatge d'arxiu d'Antonio Manuel Guerrero. | CatalunyaDiari.cat

«No vaig sol·licitar aquesta destinació. Tu creus que ha estat un error informàtic? No puc dir res al respecte, tot i que no ha estat un error. Cadascú que pensi el que vulgui». Així de contundent ha contestat Antonio Manuel Guerrero, el membre guàrdia civil de 'La Manada', en ser preguntat a 'El Programa de Verano' per la seva controvertida destinació a Eivissa. 

Amb aquestes paraules, el jove sevillà qüestionava que l'adjudicació d'aquesta plaça a l'illa balear es produís a causa d'un «error informàtic», motiu que ha al·legat l'institut armat. Tot i posar en dubte les raons donades pel cos policial al qual encara pertany, Guerrero no ha volgut especificar perquè creu que el van destinar a l'illa pitiüsa.  

Antonio Manuel Guerrero, destinat a Sant Antoni de Portmany

La notícia va arribar als mitjans el passat 16 d'agost, aleshores el diari 'El País' va publicar que el nom del condemnat per abusos sexuals a una noia madrilenya als Sanfermines de 2016 apareixia a un document intern de la Guàrdia Civil. El jove havia estat destinat a la unitat de Seguretat Ciutadana del municipi de Sant Antoni de Portmany, a Eivissa. 

El guàrdia civil de 'La Manada' era un dels 66 agents que es trobaven citats a un document que recull un avenç provisional de «destinacions forçoses» per aquells que fa un temps que es troben sense destí. La seva publicació de manera interna s'hauria produït perquè els implicats poguessin formular al·legacions.

Antonio Manuel Guerrero
Antonio Manuel Guerrero, en arxiu   | Cedida

 

  

El Ministeri d'Interior ho ha qualificat «un error informàtic»

Des del Ministeri de l'Interior, van qualificar «d'error informàtic» la inclusió d'Antonio Manuel Guerrero a la llista. Segons aquesta versió, la situació «d'actiu sense destinació» del membre de 'La Manada' hauria fet que un ordinador l'introduís a la llista de manera automàtica. 

Segons sembla, després de la seva detenció el juliol de 2016, es va dictar una ordre superior que evita que pugui ser destinat «mentre no hi hagi una sentència ferma o una interlocutòria de sobreseïment en el seu procés judicial». Tal és així, que el seu nom només va estar publicat a la pàgina interna de la Guàrdia Civil 40 minuts.  


Comentaris

envia el comentari