El guàrdia civil de 'La Manada' perd la seva condició de militar

Tot i que ja no era agent de l'institut armat se li han mantingut les retribucions econòmiques fins avui
Antonio Manuel Guerrero ha perdut la condició de militar | Cedida

 

Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil condemnat pel Tribunal Suprem, juntament amb els altres membres del conegut cas 'La Manada', a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, ha perdut la seva condició de militar, des del passat 21 de juny, segons ha publicat aquest dijous el Butlletí Oficial del Ministeri de Defensa.

 

Segons el document oficial, Guerrero va perdre la condició de guàrdia civil i militar des de la fallada en ferm del Tribunal Suprem el passat dia 21. Aquell dia, el TS va revocar la sentència de 'La Manada' i va elevar les condemnes pels cinc acusats a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació amb les agreujants específiques de tracte vexatori i actuació conjunta de dues o més persones.

 

17 anys per a Guerrero

En el cas de Guerrero, el tribunal el va condemnar a dos anys més de presó, un total de 17, com a responsable del delicte de robatori amb intimidació del telèfon mòbil de la víctima. Tot i que Guerrero ja no és agent de l'institut armat d'ençà que es va fer ferma la fallada del Suprem, ha continuat mantenint les retribucions econòmiques fins al dia d'avui. D'altra banda, un altre dels cinc condemnats, el militar Alfonso Jesús Cazuelo, ja havia estat expulsat de l'Exèrcit. 

 

També et pot interessar...