rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El guàrdia civil de ‘La Manada’: «Vull estar tranquil amb la meva filla»

Antonio Manuel Guerrero seguirà en llibertat provisional malgrat intentar renovar el passaport quan ho tenia prohibit
Imtge d'Antonio Manuel Guerrero a la sortida dels jutjats | TeleMadrid

 

El guàrdia civil de 'La Manada', Antonio Manuel Guerrero, seguirà en llibertat provisional després que l'Audiència de Navarra rebutgés el seu reingrés a la presó malgrat que va ser enxampat intentant renovar el seu passaport quan li havien prohibit. D'aquesta forma, igual que la resta dels seus companys, s'ha hagut de presentar aquest dimecres al jutjat de Sevilla per signar.

 

Cal recordar que una de les mesures cautelars que van imposar als cinc membres de 'La Manada' per deixar-los en llibertat és que cada dilluns, dimecres i divendres s'han de presentar al jutjat de Sevilla. Així, desenes de periodistes s'amunteguen a les portes dels jutjats en aquestes dates per intentar treure alguna declaració dels condemnats. No obstant això, Guerrero ha estat l'únic que ha atès als mitjans de comunicació, confessant que està «molt content».

 

«Vull estar tranquil amb la meva filla»

Els periodistes li han preguntat al guàrdia civil de 'La Manada' pels plans que tenia pensats per fer els pròxims dies. «Vull estar tranquil amb la meva filla», responia de forma contundent. De la mateixa manera, admetia que en tot moment havia estat convençut que l'Audiència de Navarra mantindria la seva llibertat provisional i va sorprendre tothom en contradir al seu advocat i descartar la possibilitat d'emprendre mesures legals.

 

Es va intentar treure el passaport quan ho tenia prohibit

Imatge d'arxiu d'Antonio Manuel Guerrero | Cedida

 

El passat 28 de juny, la Policia Nacional va alertar a través d'un tuit que un dels membres de 'La Manada' s'havia intentat treure el passaport malgrat que tenia una prohibició per sortir d'Espanya. Segons es va poder saber, aquesta persona era Antonio Manuel Guerrero, qui tres dies després de quedar en llibertat es va presentar en una comissaria de Sevilla per a poder realitzar el tràmit, però els agents el van advertir que no ho podia fer.

 

Per aquest motiu, la Fiscalia va sol·licitar el seu reingrés a presó pel risc de fuga que suposava la seva situació. No obstant això, la defensa de Guerrero va rebutjar la situació, justificant que el passaport el volia per comptar amb un document d'identificació oficial.

 

No denunciarà a la Policia Nacional

Després de la pertinent investigació, l'Audiència de Navarra ha donat la raó al guàrdia civil de 'La Manada' i ha decidit mantenir la seva llibertat provisional. D'aquesta forma, ha quedat desmentida l'acusació de la Policia Nacional, per la qual cosa Guerrero podria haver emprès alguna mesura contra el cos, tal com apuntava el seu advocat.

 

No obstant això, el mateix Guerrero ha rebutjat aquesta possibilitat, assegurant que en aquests moments «no tinc ganes de plets amb ningú». De la mateixa manera, ha insistit que la seva única voluntat ara és la de gaudir del temps al costat de la seva família.