La Guàrdia Civil intervé més de 1.760 quilos de material pirotècnic a Montcada i Reixac i a Sallent

El cos policial ha detectat irregularitats en l'emmagatzematge del material intervingut

En total, la Guàrdia Civil ha intervingut 1.762 quilos de material pirotècnic al nostre país
En total, la Guàrdia Civil ha intervingut 1.762 quilos de material pirotècnic al nostre país | cedida

La Guàrdia Civil ha intensificat en els darrers dies els controls relacionats amb la distribució i l'emmagatzematge de productes pirotècnics. En aquest sentit, segons ha informat el cos policial, s'han intervingut un total de 1.762 quilos de material d'aquest tipus en situació irregular, en dues actuacions que han tingut lloc a Barcelona. En concret, la policia ha interceptat més de 930 quilos en un camió a Montcada i Reixac, i altres 820 quilos al municipi de Sallent, al Bages. 

939 quilos d'artefactes explosius a Montcada i Reixac

La primera actuació va tenir lloc el passat 19 de juny, quan diversos agents inspectors van descobrir uns 939 quilos de material pirotècnic emmagatzemat a l'interior d'un camió que estava estacionat en un aparcament de la carretera BV-5001, al terme municipal de Montcada i Reixac, i a tan sols 50 metres d'una gasolinera. 

Només en el cas del material intervingut a Montcada i Reixac hi havia 175.141 artefactes explosius
Només en el cas del material intervingut a Montcada i Reixac hi havia 175.141 artefactes explosius | cedida

 

Es tractava de l'excedent de quatre casetes instal·lades al municipi de Santa Coloma de Gramenet, i que hauria d'haver estat guardat en una empresa pirotècnica especialitzada. Entre el material intervingut hi havia una gran varietat d'artefactes, alguns de gran potència. En total, 175.141 unitats, amb un valor de venda al públic de 20.000 euros, aproximadament. 

Excés de material pirotècnic en un dipòsit de Sallent

La segona actuació va tenir lloc ahir mateix, 21 de juny, quan la Guàrdia Civil va intervenir 823 quilos de material pirotècnic de diferents categories, en un dipòsit pirotècnic del municipi de Sallent, al Bages. En aquest cas, el problema no va ser el lloc d'emmagatzematge, sinó l'excés de material pirotècnic dipositat en el mencionat establiment. 

Alguns dels artefactes intervinguts són de gran potència
Alguns dels artefactes intervinguts són de gran potència | cedida

 

Ara, les 254.164 unitats intervingudes han quedat dipositades en instal·lacions habilitades per a la conservació d'aquest tipus d'objectes. En els dos casos, la policia presentarà les corresponents denúncies per infraccions administratives greus, que en alguns casos poden comportar sancions de fins a 30.000 euros. 

La Guàrdia Civil assegura que, en el marc de les competències de les quals disposa en matèria d'armes i explosius, durant aquesta campanya de Sant Joan ha realitzat o realitzarà inspeccions a tots els punts de venda autoritzats, formats per 264 locals i 1.179 casetes de venda eventual que hi ha a tot Catalunya. 

Per evitar successos com el que va tenir lloc a Galícia el passat 23 de maig, s'han decidit intensificar sobretot els controls relacionats amb l'emmagatzematge de material pirotècnic. A més a més, diversos experts del cos policial també han acudit a centres escolars per explicar als nens com evitar accidents durant la manipulació d'aquest tipus de material. 


Comentaris

envia el comentari