La Guàrdia Civil recupera el cos d'un muntanyenc mort accidentalment a la Vall d'Aran

Els fets han tingut lloc aquest dilluns al matí

Efectius de la Guàrdia Civil en una rescat a la Val d'Aran.
El rescat del muntanyenc mort ha tingut lloc a la comarca de la Val d'Aran. | LleidaDiari.cat

Els Grups de Rescat a Muntanya (Greim) de la Guàrdia Civil de Vielha i de Benasc han recuperat aquest dilluns al matí el cos sense vida d'un muntanyenc francès de 59 anys que ha mort mentre es dirigia a l'Artiga de Lin, a la comarca de la Vall d'Aran. La Unitat Aèria de l'Aragó de la Benemèrita també ha actuat en l'incident.

L'home havia sortit diumenge d'un refugi al cantó del Pirineu d'Osca, i segons la Guàrdia Civil ha caigut per una pendent d'uns 150 metres, probablement a causa de les males condicions climatològiques. El muntanyenc havia deixat dit al refugi que avisaria quan arribés al cotxe. En veure que no avisava, des del refugi s'ha avisat aquest matí la Guàrdia Civil.

Segons indica la Guàrdia Civil, l'home va sortir del refugi diumenge, d'hora al matí. Personal de la Unitat Aèria de l'Aragó i del Greim de Benasc, així com personal mèdic, s'ha dirigit a la zona aragonesa per recórrer l'itinerari que probablement va fer el muntanyenc. Efectius del Greim de Vielha han fet tasques de reconeixement a la zona catalana.

El dispositiu aragonès ha trobat empremtes a la neu a la zona del Coll deth huro, ja a Lleida, per la qual cosa s'han adreçat a aquest punt personal del Greim dels dos destacaments. Segons la Guàrdia Civil, les tasques s'han vist complicades pel fort vent que hi havia a la zona.

Moltes dificultats per arribar al cos sense vida

Un cop al lloc, els efectius de rescat han localitzat una motxilla i un esquí, i una empremta a la neu que ha fet pensar que l'home havia caigut per la pendent, probablement per les condicions meteorològiques adverses. Uns 150 metres més avall d'aquest punt s'ha localitzat el cos del muntanyenc.

Els cossos de rescat han tingut dificultats per arribar-hi a causa de les allaus constants que hi havia, segons ha informat la Guàrdia Civil. Finalment s'ha pogut recuperar el cos, que ha estat evacuat en helicòpter fins a Benasc, atès que les males condicions no permetien dur-lo a Lleida


Comentaris

envia el comentari