La Guàrdia Civil retira i destrueix dues granades de mà a Lleida

L'operació es va dur a terme divendres passat, després de rebre l'alerta d'un veí de la localitat

Granada
Pla general d'un efectiu de la Guàrdia Civil analitzant dos granades de mà localitzades en una finca particular de Coll de Nargó | @guardiacivil

El Grup Especialista en Desactivació d'Explosius (GEDEX) de la Guàrdia Civil ha retirat dues granades de mà, que aparentment haurien estat utilitzades durant la Guerra Civil espanyola, localitzades en una finca particular de Coll de Nargó (Alt Urgell). Els efectius policials van dur a terme aquesta operació divendres passat, després de ser alertats per un veí de la localitat alt urgellenca.

Aleshores, després de comprovar l'estat dels artefactes, els van traslladar a un lloc segur per analitzar-los i, posteriorment, destruir-los. Des de la Guàrdia Civil recorden que en cas de trobar qualsevol objecte que pugui ser explosiu, incendiari o pirotècnic aquest no s'ha de moure ni tocar i que s'ha d'avisar als serveis d'emergència. El cos policial també recomana aportar les coordenades GPS del lloc on s'ha localitzat, les quals es poden obtenir a través de molts dispositius mòbils. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Decomissen tabac de contraban a Guissona

Efectius de la Guàrdia Civil han decomissat 90 paquets de tabac i vuit ampolles d'alcohol procedents d'Andorra, que van localitzar aquest diumenge al migdia a l'interior d'un vehicle, en un control a Guissona (Segarra). Els agents van identificar el seu conductor, un veí de Barcelona de 31 anys, i posteriorment van inspeccionar el vehicle, on van trobar 120 paquets de tabac i onze ampolles d'alcohol.

Un cop separada la mercaderia que se li va deixar passar en concepte de franquícia, es va decomissar la resta de gènere, valorat en 421 euros. A més, es va aixecar una acta per infracció administrativa de contraban, mentre que el material es va posar a disposició de l'administrador de la duana de la Farga de Moles (Alt Urgell).

Contraban
Pla de detall de la mercaderia decomissada per la Guàrdia Civil, 90 paquets de tabac i vuit ampolles d'alcohol, en un control a Guissona | @guardiacivil

 

Altres explosius trobats en els darrers dies a Lleida

La Guàrdia Civil ha retirat aquest dijous d'una finca particular de Bellaguarda, a la comarca lleidatana de les Garrigues, un projectil d'artilleria de 105mm aparentment utilitzat en la Guerra Civil.

Segons la policia, va ser un veí de la localitat qui va alertar de la troballa i qui va acompanyar els membres del Gedex, especialitzats en la desactivació de munició, fins al lloc en concret en el qual es trobava la magrana de morter. Un cop revisat el projectil i després de les mesures de seguretat oportunes, els Gedex van procedir a traslladar fins a un lloc segur per a la seva anàlisi i destrucció immediata.

  • També et pot interessar: Enterren les primeres víctimes de la Guerra Civil identificades al Soleràs

Comentaris

envia el comentari