La Guàrdia Civil troba un milió d'euros en un equipatge a l'aeroport del Prat

Els propietaris, dos ciutadans alemanys que volien viatjar a Istanbul, duien els diners en dues maletes en bitllets de 20 i 50 euros

Imatge dels diners intervinguts per la Guàrdia Civil a l'aeroport del Prat
Imatge dels diners intervinguts per la Guàrdia Civil a l'aeroport del Prat | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va decomissar gairebé un milió d’euros el passat dissabte 29 de setembre en l’equipatge de dos viatgers que volien volar des de l’aeroport del Prat. Els dos passatgers eren dos homes de 34 i 35 anys de nacionalitat alemanya que volien viatjar cap a Istanbul.

Van ser els agents del Grup d'Inspecció d'Equipatges els que van trobar sospitoses dues maletes que eren a la bodega de la T-1 de l’aeroport barceloní. Un cop les van obrir, van localitzar un gran nombre de sobres amb 997.390 euros en bitllets de 20 i 50, concretament 501.715 euros en una maleta i 495.675 a l’altra.  

No van declarar els diners a la duana

Els propietaris de l’equipatge van ser retinguts pels agents, ja que no havien declarat els diners a la duana. És obligatori informar a les autoritats fronteres si es viatja a un altre país amb 10.000 euros o més en efectiu. El quasi milió d’euros és la quantitat intervinguda més gran a l’aeroport del Prat aquest 2018.

Per aquests fets, la Guàrdia Civil va iniciar una acta sancionadora contra els dos turistes per haver comès una infracció administrativa de la Llei de prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme. Els diners s’han transferit al compte destinat per aquest tipus d’operacions, però els agents van entregar 1.000 a cada passatger perquè puguin fer unes despeses mínimes.

Detingut amb 392 grams de cocaïna a l’aeroport del Prat

Un home va ser detingut per la Guàrdia Civil el passat 24 d'agost a l'aeroport del Prat per dur amagats en el seu cos 392 grams de cocaïna. Els fets van tenir lloc a la T-1, quan un ciutadà d'origen rus pretenia volar cap a Copenhaguen

El passatger va activar el senyal acústic quan va passar per l'arc detector de metalls. Llavors, un dels agents de seguretat va avisar a la policia en veure que duia un objecte estrany en la zona genital. Els membres de la Guàrdia Civil van inspeccionar el paquet, que duia enganxat amb cinta adhesiva, i van analitzar el contingut del mateix que va donar positiu en cocaïna. 


Comentaris

envia el comentari