Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del suposat monstre marí

La Guàrdia Costanera de Finlàndia confon un vaixell medieval rus amb un monstre marí

L’embarcació navegava a través de la ruta de Riúrik. La patrulla no va poder identificar bé inicialment la nau degut a la poca visibilitat que hi havia a la zona

 
Imatge del suposat monstre marí
La Guàrdia Costanera de Finlàndia ha confós un vaixell amb un monstre marí | @Merivartiosto

 

La Guàrdia Costanera finlandesa es disposava de ruta a navegarpel golf de Finlàndia quan es va veure sorpresa per un vaixell medieval rus amb una criatura marina. Segons mitjans locals, la policia va confondre aquest amb un monstre marí de tres caps.

La patrulla no va poder identificar la nau degut a la poca visibilitat que hi havia a la zona. Quan es van apropar a investigar es van adonar que l’embarcació era una nau russa d’estil medieval, amb un drac a la proa. Aquests vaixells representen contes populars de la mitologia russa.

Una expedició divertida

Jarmo Hakkinen, directiu de la Guàrdia Costanera que va ser protagonista de la missió, va explicar: «Enviar vaixells de patrulla per identificar les embarcacions que s’apropen és un procés estàndar, però aquesta vegada va ser un cas divertit».

L’embarcació rusa, formada per una tripulació de 7 membres, va iniciar la seva ruta marítima el 5 de maig des de la ciutat russa de Samara, i la seva intenció era repetir la ruta de Riúrk, segons van informar mitjans russos. El vaixell es va dirigir en direcció a una fira a Noruega i, a més, els tripulants van visitar els països bàltics.

Una mica d’història

Riúrik es tractava d’un llegendari viking que va guanyar el control de Làdoga l’any 862, va construir l’assentament de Holmgard i va formar la dinastia Rúrika que va governar la Rus de Kiev i a continuació Moscòvia fins el segle XVI.

Chuds, eslaus, merias, veses i krívichs van dirigir als llegendaris vikings més enllà del mar, sense pagar el tribut, i es van establir per governar-se a si mateixos.  A continuació, les tribus van començar a barallar-se entre elles i van decidir convidar Riúrik a restablir l’ordre.

Segons alguns historiadors, emfatitzen les arrels folclóriques de la llegenda de Riúrik. És aquest el motiu pel qual consideren el viking com una figura llegendària. No obstant, es considera que hi ha una controvèrsia sobre els seus orígens ètnics a l’Europa Oriental.

També et podria interessar...

  • Una noia s'acaba «transformant» en un monstre de dos caps després d'un desafortunat esternut
  • Fa una foto d'una parella sense adonar-se que al fons apareix un monstre esgarrifós