ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

Un guàrdia urbà de Barcelona, investigat per compravenda de rellotges robats

L’agent ha demanat la baixa mèdica en adonar-se que estava sent investigat per evitar ser suspès de sou i feina
Un agent de la Guàrdia Urbana està sent investigat per un delicte de receptació | Arxiu

 

Un agent policial, possible autor d’un delicte de compravenda d’objectes robats. Des del passat mes de juliol de 2018, els Mossos d'Esquadra estan investigant un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona per comprar i vendre rellotges robats, segons ha avançat 'El Periódico' i fonts municipals que han informat que l’Àrea d’Investigació Central (AIC) és l’encarregada de l’operació que està en marxa.

 

Investigat per comprar i vendre rellotges robats

El guàrdia urbà portava poc més d'un any en el Grup de Delinqüència Urbana del districte de Sant Martí, que inclou la zona del Port Olímpic, on es produeixen molts robatoris de carteres i rellotges a turistes a la nit, sobretot a la sortida de les discoteques, i és la zona per la qual presumptament va cometre el delicte de receptació en lloc d’encarregar-se dels furts i robatoris violents que es cometen en aquest punt calent de carteristes de Barcelona.

 

Ara per ara, l’agent està en llibertat i cal destacar que just es va agafar la baixa mèdica quan va saber que estava sent investigat, de forma que continua cobrant el seu salari perquè no pot ser suspès. Aquest és un recurs que molts policies que estan sota sospita fan servir per impedir que els suspenguin de sou i feina i així poder seguir obtenint la remuneració mes a mes.

 

L'agent ha demanat la baixa en adonar-se que l'estaven investigant | CatalunyaDiari.cat

 

Segons han explicat les fonts consultades, l'agent va consultar en la base de dades policial informació sobre alguns rellotges robats amb els quals ell hauria fet negoci. D’aquesta manera aconseguia saber si s'havia presentat denúncia pel robatori. A més a més, la Unitat Deontològica d'Afers Interns (UDAI) de la Urbana ha obert un expedient disciplinari a l’agent que ha quedat en suspens mentre segueixi oberta la investigació dels Mossos d’Esquadra.

 

Desallotgen els manters de plaça Catalunya amb antiavalots

Aquests dijous els agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra, juntament amb els de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han desallotjat els manters de plaça Catalunya després d’haver-ho intentat el dia anterior sense èxit, ja que els venedors van plantar cara i no van marxar. També han col·laborat patrulles de seguretat ciutadana que s’han quedat a la zona per evitar que els manters hi tornessin.

Comentaris