Un guàrdia urbà de Cornellà salva una nena de dos anys de morir ennuegada amb un macarró

El succés va tenir lloc el passat divendres, 2 de març, al migidia

La Guàrdia Urbana de Barcelona, en una imatge d'arxiu
La Guàrdia Urbana de Barcelona, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L’eficaç actuació d’un agent de la guàrdia urbana de Cornellà va resultar transcendental per salvar la vida una nena de només dos anys que es va ennuegar amb un macarró mentre dinava amb la seva família.

El succés va ocórrer el passat divendres, 2 de març, quan l’agent va accedir al domicili de la família de la menor quan l’àvia de la petita el va alertar de la problemàtica.

La intervenció de l’agent, vital

L'agent, de fet, es trobava totalment aliè als fets mentre realitzava tasques de circulació al carrer Feliu i Codina de Cornellà de Llobregat.

Així mateix, després que l’àvia de la menor el cridés a la desesperada per intentar salvar a la nena, aquest es va personar ràpidament a l’edifici. En veure la gravetat de l’incident —la nena s’estava ennuegant i no podia respirar— aquest va optar per practicar-li ràpidament la maniobra de Heimlich.

Va ser en aquest context, doncs, quan les maniobres de l’agent de la guàrdia urbana van resultar plenament efectives i la nena va acabar expulsant el macarró. Segons ha relatat la ‘Cadena SER’ el guàrdia urbà, va fer-li copets a l’abdomen i a l’esquena. Així mateix, li va obrir la boca fins que va treure saliva i va tornar a respirar.

Traslladada a l’hospital Sant Joan de Déu

No va trigar a arribar l’ambulància. Un cop els serveis d’emergències mèdiques van personar-se a l’edifici on havien passat els fets, la nena va ser immediatament traslladada a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Ja a l’hospital, els metges van optar per comprovar que la menor —que es deia Martina—no presentés lesions ni conservés cap objecte encara per expulsar.

Finalment, la petita va quedar ingressada en observació fins dissabte, 3 de febrer, quan va rebre l’alta.


Comentaris

envia el comentari