La Guàrdia Urbana de Barcelona ha aixecat una acta administrativa a un local d'oci nocturn del passeig Marítim de capital catalana per fer de discoteca quan encara està prohibit. El local és una discoteca habitualment, però també té llicència de bar.
Aquesta matinada, estrenada la fase 2, ha obert amb el 40% de l'aforament interior amb els clients asseguts en taules i amb distància de seguretat. Però, segons l'acta policial, cap a dos quarts de dues de la matinada, els agents van veure des de l'exterior com hi havia clients ballant dempeus, música i llums de colors i giratòries.
Denuncien inseguretat jurídica i arbitrarietat
La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) critica «l'alt grau» d'inseguretat jurídica i d'arbitrarietat en el que es troben permanentment exposats el sector de la restauració i l'oci nocturn.
«No podem acceptar que, nit rere nit, estiguem exposats de manera permanent a aquesta inseguretat jurídica i aquesta arbitrarietat i, per tant, reclamem normes basades en valors objectius per impedir interpretacions subjectives», assegura el portaveu de la FECASARM, Joaquim Boadas.
En aquest sentit, Boadas afegeix que «fa anys que reclamem al Departament d'Interior que el catàleg d'espectacles estableixi els valors màxims d'emissió de música per cadascuna de les categories d'activitats: bar/restaurant, bar musical i discoteques i similars. És evident que no es pot dir que un local fa de discoteca perquè té música i llums de colors quan la normativa de la Generalitat ja els permet disposar de música ambiental. Està clar que l'element diferenciador és la pista de ball, no que algú balli».
«Que temporalment les discoteques no puguin disposar de pista de ball no pot jugar en detriment de les activitats de bar o restaurant, ni tampoc dependre de si un client es troba dret en un moment donat o que tingui llums de colors, ja que és un element purament decoratiu», lamenta Boadas.
Fets similars a Girona i Salou
Segons la FECASARM, uns fets similars van passar la setmana passada a Girona i Salou, quan ja estaven en fase 2 i, malgrat això, la policia local dels dos municipis van fer tancar abans d'hora diferents locals, sense tenir en compte l'horari d'estiu vigent des de l'1 de juny.
D'altra banda, la FECASARM ha demanat a l'Ajuntament de Barcelona una ampliació horària per a les terrasses de tot el municipi fins al 2 de novembre, i al Departament d'Interior l'extensió fins Nadal, pels anys 2020 i 2021, de l'horari d'estiu per a activitats interiors per a bars, bars musicals i discoteques.