La Guàrdia Urbana denuncia 15 persones per incomplir el toc de queda a Barcelona

La nit de dilluns a dimarts la policia ha començat a sancionar, després d'una primera nit informativa

Diversos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona de nit aturant un 'botellón' a la ciutat
La Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat quinze persones per incomplir el toc de queda | cedida

La Guàrdia Urbana ha denunciat 15 persones durant la passada nit i matinada per incompliment del toc de queda a Barcelona, segons han informat fonts municipals. Les denúncies s'han produït en la segona nit de toc de queda a tot Catalunya, entre les 22.00 i les 6.00 hores.

Reforç policial per controlar el compliment del toc de queda a Catalunya

El Departament d'Interior es va reunir aquest dilluns amb totes les policies locals de Catalunya per coordinar-se després de l'aprovació del toc de queda a Catalunya, per tal de «reforçar al màxim» la col·laboració entre Mossos d'Esquadra i policies locals.

La trobada va estar presidida pel conseller d'Interior, Miquel Sàmper. A la reunió s'hi va acordar una trobada mensual entre Interior i totes les policies locals, a més de reunions més freqüents per regions policials per «intensificar» la coordinació dels dos cossos policials.

Sàmper també va voler conèixer la situació de les policies locals i va aprofitar per posar en valor «la rellevància» de la seva tasca, especialment en els darrers mesos per la «protecció de la ciutadania i la prevenció dels contagis». 

A la reunió, per via telemàtica, hi va participar el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí; el director general de la Policia, Pere Ferrer; el comissari en cap de Mossos, Eduard Sallent; els caps de Mossos de cada Regió Policial; més de 180 caps de policia local de tot el territori; i la subdirectora de Coordinació de Policia de Catalunya, Begoña Curto.

I justament un dia abans de la reunió, el passat diumenge, ja es van fer canvis en algunes localitats per garantir el compliment del toc de queda. La Guàrdia Urbana de Badalona (Barcelonès), per exemple, va reforçar el torn de nit. L'alcalde del municipi, Xavier Garcia Albiol, va donar instruccions per augmentar el nombre d'agents amb l'objectiu de vigilar que es complien les restriccions de mobilitat, que entraven en vigor aquella mateixa nit de diumenge. 

En aquest sentit, l'ajuntament va demanar «responsabilitat» a tots els veïns i veïnes de la ciutat. Albiol també va sol·licitar a la Guàrdia Urbana que fos «estricte i rigorosa» amb el control dels horaris i que multés a totes aquelles persones que incomplissin la restricció «sense justificació».


Comentaris

envia el comentari