La Guàrdia Urbana de Reus atura un conductor que triplicava la taxa d'alcoholèmia

Els fets van tenir lloc la matinada del passat dissabte a l'avinguda de Salou

Imatge d'un control policial de la Guàrdia Urbana. | Laia Solanellas.

La matinada del passat dissabte, 18 de maig, la Guàrdia Urbana de Reus va aturar un cotxe que circulava temeràriament per l'avinguda de Salou de la ciutat. Els agents van sotmetre el conductor a una prova d'alcoholèmia, la qual va donar positiu, superant el límit d'alcohol en aire espirat per més de tres vegades.

Els fets van tenir lloc al voltant de dos quarts d'una de la matinada, moment en què la Guàrdia Urbana va detectar la conducció irregular del vehicle i van aturar el conductor per fer-li la prova pertinent. El propietari del cotxe, un veí de Reus de 32 anys, va donar un resultat de 0,83 mg/l d'alcohol en aire espirat, i a més a més, es va negar a sotmetre's a una segona prova per verificar l'excés d'alcohol.

D'aquesta manera, els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

Penes de presó i retirada del carnet

Des del consistori reusenc i la Guàrdia Urbana de la ciutat, es recorda que és un delicte contra la seguretat viària conduir sota els efectes de l'alcohol quan se superen els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, i de 0,40 en cas de patir un accident.

Si bé a partir de 0,25 mil·ligrams i fins als 0,60, és constitutiu d'una falta administrativa, superar-los pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos, juntament amb la retirada del carnet de conduir per un període d'entre un i quatre anys.

Et pot interessar:


Comentaris

envia el comentari