La Guàrdia Urbana revela que falta una bala a la pistola de Rosa Peral, sospitosa del crim

Els agents asseguren que la bala no va ser disparada mentre es trobava de servei
Rosa Peral i  la víctima, Pedro Rodríguez | Cedida

 

Fa unes setmanes, el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vàzquez, va reconèixer davant del jutge de Vilanova i la Geltrú, que instrueix el cas d’investigació d’assassinat contra Rosa Peral pel presumpte homicidi de l’agent Pedro Rodríguez, que existeix «manca de control» en la custòdia de l’armament, pel que la sospitosa podria haver tingut accés al mateix per disposar de la seva arma.

 

No obstant, aquest matí, al programa de Telecinco 'El programa de Ana Rosa', desvelava que un dels caps de l'acusada havia assegurat que la bala que falta en la seva arma reglamentària no va ser disparada mentre es trobava de servei. 

 

El citat mitjà apunta que «la pistola de Rosa podria ser l'arma homicida», ja que falta una bala que no va ser usada mentre la jove es trobava de servei. I es pregunten per què les armes de la víctima i de l'amic, que suposadament va acompanyar a Peral, tenen 15 bales en els seus respectius carregadors i la de l'acusada només en té 14. 

 

«El tret que es va realitzar amb la pistola de Rosa pertany a una acció no declarada o il·legal. Si s'hagués utilitzat aquesta bala durant un servei, el tir hauria de constar. Però no consta», van ser les paraules d'un dels responsables de la Guàrdia Urbana.

 

Des de la Guàrdia Urbana també asseguren que, tot i que Peret es trobava de baixa durant el període del crim, no hauria tingut grans complicacions per accedir a l’armeria, recollir la seva pistola i, posteriorment, tornar l’arma al seu lloc. 

«Capaç de matar»

Una de les declaracions més sorprenents que vam trobar durant les últimes jornades sobre la investigació són les paraules d’una de les millors amigues de Rosa Peral, qui va qualificar a l’agent com «una criminal, una assassina», afirmant que «no em va sorprendre perquè la veig capaç de matar».