Guardiola, multat amb 20.000 lliures per dur el llaç groc als partits del Manchester City

La determinació l'ha pres la Federació Anglesa de Futbol

Guardiola, en una imatge d'arxiu
Guardiola, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Josep Guardiola ha estat multat amb 20.000 lliures, el que equival a 22.500 euros, per dur el llaç groc als partits del Manchester City. La Federació Anglesa de Futbol ha pres aquesta decisió després de considerar-lo un símbol polític. Aquest factor és contrari a la seva normativa.

Al comunicat que ha fet públic l'entitat s'exposa, amés, que l'entrenador ha estat «avisat del seu comportament després d'admetre davant de la federació que duia un missatge polític, especialment un llaç groc, trencant les normes de vestimenta». 

Més enllà de la política 

La problemàtica és coneguda per tothom. El passat dilluns, 5 de març, el tècnic de Sant Pedor va acceptar l'acusació de la Federació Anglesa per lluir el llaç groc durant diversos partits oficials. Quelcom que des d'Anglaterra, de fet, s'interpreta com un símbol polític.

Guardiola, tot i això, va negar a la part acusador que el llaç fos un concepte estrictament polític i va arribar-l'ho a comparar amb la famosa poppy britànica.

Una rosa molt popular en el sí del futbol britànic que es llueix durant tot el mes de novembre en al·lusió als caiguts britànics durant la Primera Guerra Mundial.


 

«El llaç m'acompanyarà sempre»

Aquesta va ser la taxativa declaració de Pep Guardiola en conèixer la sanció imposada per la Federació Anglesa de Futbol a inicis de la setmana passada.

La Federació Anglesa, però, es manté en un punt de no retorn. Aquesta ja ha advertit al tècnic català de cara al futur —amb l'objectiu d'evitar que torni a mostrar aquest tipus de missatges— que les sancions continuaran al peu del canó

Guardiola, en aquest context, ja ha reiterat en diverses ocasions que el llaç no serveix per reivindicar la independència de Catalunya, sinó que l'empra per mostrar humanitat amb els polítics catalans empresonats


Comentaris

envia el comentari