Important avís de la Guàrdia Civil sobre els bitllets de 50 euros

També en circulen de 5 i de 10 il·legals, fabricats per a pel·lícules i anuncis

Bitllets de 50 euros
La Guàrdia Civil ha publicat una guia fàcil de tres passos per detectar bitllets falsos | GTRES

Nova alerta de la Guàrdia Civil respecte a les estafes amb bitllets falsos. El cos ha publicat a Twitter una guia fàcil amb tres passos a posar en pràctica en la rutina diària per evitar que algú et coli un bitllet sense validesa. Ho han fet amb un de 50 euros com a exemple, però les recomanacions afecten per igual tots els bitllets falsos que circulen al país, sigui quina sigui la quantitat

«Toca, mira i gira»

 1. Toca! La Benemèrita informa que el primer pas a seguir per detectar un bitllet fals és fixar-se en la consistència i el relleu que ha de tenir el paper. Per tant, caldria tocar el bitllet per assegurar-se que compleix les característiques. 

    

   
 2. Mira!«A contrallum es veu un fil de seguretat al centre i una marca d'aigua», asseguren, animant la ciutadania a fixar-se com a segon pas del procés en aquests detalls, perceptibles a simple vista i que només fan perdre uns segons.

    

   
 3. Gira! I finalment, la tercera i última maniobra per no ser estafats és fixar-se que els bitllets reals tenen un holograma amb un retrat, fàcilment visible també realitzant un mínim gir del bitllet.

Bitllets fabricats per a pel·lícules i anuncis

La policia ha detectat una proliferació de la falsificació de bitllets que, si tradicionalment afectava principalment els bitllets de 20 i 50 euros, ara és una pràctica comuna també amb bitllets de 5 i 10 euros, molts d'ells fabricats per fer-ne ús en pel·lícules i anuncis publicitaris. Els estafadors intenten colar-los en establiments i directament a consumidors, però en aquest cas, la detecció és més senzilla.

Un dels laterals d'aquests bitllets fabricats per a la ficció té escrita en lletra petita una frase en anglès que alerta que no es tracta de diner legal per a ús comercial. El passat octubre de 2019, la Policia Nacional compartia un vídeo on s'identifica perfectament aquest senyal que indica que el bitllet és fals.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari