Muntatge amb fotos de la guàrdia civil amb Guillem Llabrés.

Guillem, el regidor del PP que ha mort als 49 anys en un accident a casa

Guillem Llabrés va morir cremat per un incendi declarat a la seva finca després d'haver fet una foguera

Consternació a la política espanyola i balear per la tràgica mort del regidor Guillem Llabrés als 49 anys.

El mort era edil del Partit Popular al municipi mallorquí de Sencelles, i va morir en un incident domèstic. Els veïns estan desconsolats per aquesta tragèdia i s'han decretat tres dies oficials de dol a la localitat.

Segons va confirmar Última Hora, Guillem Llabrés va morir cremat en un incendi a la seva finca particular. El regidor hauria fet un foc a la propietat, que es va descontrolar fins a causar un incendi que va aconseguir la seva roba. Després, es va caure i va morir quedant el seu cos parcialment calcinat.

Aquesta és la principal hipòtesi d'un accident que encara és investigat per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. Tot apunta que es va tractar d'un lamentable accident i no hi ha indicis de criminalitat. El PP ha expressat les seves condolences per la pèrdua del seu company, que ha provocat tota mena de reaccions.

Un desafortunat incident

Els fets van passar dimarts a la tarda a la finca de Guillem Llabrés, regidor de 49 anys a Sencelles. La propietat es troba al camí Camp de Sa Cova, a la carretera d'Algaida a Sencelles. El foc es va descontrolar per motius que es desconeixen, i va acabar arribant a la víctima.

Muntatge amb fotos d'uns cotxes de la policia local amb Guillem Llabrés.
La policia investiga la mort de Guillem Llabrés | Catalunya Diari

Fins al lloc es van desplaçar unitats de Guàrdia Civil, Policia Local, Bombers i personal sanitari del SAMU-061. Els efectius d'emergència van assegurar la zona mentre el personal sanitari intentava salvar la vida al ferit. No obstant això, tenia lesions molt greus i va morir allà mateix.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació, que apunta a una tragèdia accidental. Creuen que la víctima havia encès una foguera mentre feia feines a la finca. El foc es va descontrolar, es va quedar atrapat per les flames i, finalment, va morir.

Tristesa en la política balear

Guillem Llabrés va ser regidor pel Partit Popular a Sencelles des del 2011 fins al 2015. Era molt conegut i estimat al territori, també pel seu paper de vicepresident de la Junta Local del PP. Per això, la seva mort ha causat una gran consternació a l'àmbit polític local.

«Des del PP de Sencelles volem agrair les mostres dʻafecte que hem rebut per aquesta greu pèrdua», ha explicat la formació. També han aprofitat per donar el condol a la família i els amics de la víctima. «Des del PP balear mai t'oblidarem», va escriure la presidenta del partit, Marga Prohens.

Companys i membres d'altres partits s'han sumat als missatges de condol per la mort del jove regidor. La institució local ha establit tres dies de dol, i ha mostrat el seu suport a familiars i amics de la víctima: «Volem estar al seu costat, fent-los arribar el nostre condol més sincer».

Crema de rostolls

La investigació continua en marxa per esbrinar com va passar l'accident i de quina manera va morir la víctima. L'autòpsia determinarà si el regidor va morir a causa de les cremades o per la inhalació de fum. El que sí que saben per ara és que es va produir per una crema de rostolls.

Imatge d'un grup de persones amb Guillem Llabrés.
Guillem (el primer a l'esquerra) va ser regidor del PP | Cedida

A les 15.30 h de dimarts passat, un familiar del regidor el va trobar inconscient al costat d'una foguera de rostolls. Va ser ell qui va donar la veu d'alarma al 112, però quan van arribar els serveis d'emergència l'home ja era mort. Tot apunta a un accident, del qual Guillem va ser víctima.

Els seus amics se n'han acomiadat amb emotius missatges com el de Llorenç Galmés, portaveu del Partit Popular a Mallorca, que assegurava estar «consternat». També Xesca Ramis, amiga del regidor: «Sempre et recordaré pel teu riure i el teu compromís amb el PP de Sencelles».