Muntatge de Guillermo i Beatriz amb un riu on hi ha una llanxa vermella

Guillermo, el regidor que ha mort en un desafortunat succés: estava casat i era pare

Els experimentats pilots van patir un accident aeri i van caure al riu Duero

Ahir al matí es va confirmar la tragèdia de Guillermo Álvarez i Beatriz Cantos, una parella de pilots molt coneguda a la zona de Valladolid. Se'ls va perdre la pista dissabte després de tenir un accident quan anaven en un avió ultralleuger. Hores després es van trobar els dos cadàvers al riu Duero.

La Delegació del Govern de Castella i Lleó va confirmar el rescat dels cossos ahir al matí. L'aeronau havia aparegut dissabte a la tarda i ahir a les 11.30 hores van trobar els cadàvers dels dos morts. Va ser exactament a prop de la Pesquera de Villamarciel, al curs del Duero.

Guillermo Álvarez era tinent d'alcalde i regidor d'urbanisme a Geria, un poble de 500 habitants a la província de Valladolid. Beatriz Cantos Melgar era gerent de l'aeròdrom de Matilla de los Caños. En aquestes dues localitats, molt a prop l'una de l'altra, s'escampa avui la consternació.

Pilots experimentats

Guillermo Álvarez (54 anys) estava casat, era pare d'una filla i tenia anys d'experiència com a pilot. S'incorporà a la corporació municipal en aquest mandat i l'ajuntament ha convocat un ple per declarar dol oficial. La dona de l'edil es va esfondrar en conèixer la troballa, després de moltes hores de tensió.

Per la seva banda, Beatriz Cantos Melgar (40 anys) era gerent de l'aeròdrom de Matilla de los Caños, una localitat de 600 habitants. Es va posar al capdavant de l'aeròdrom després de la jubilació del seu pare, Pascual, que era l'anterior gerent. Formava equip amb Guillermo, amb qui solia sortir a volar.

Ara tots es pregunten què va poder passar perquè dos pilots experimentats tinguessin el fatídic accident. Van sortir dissabte a la tarda de l'aeròdrom de Matilla de los Caños i se'ls va perdre el rastre cap a les 16.30 hores. Una hora més tard trobaven l'avió submergit a l'aigua.

Troballa dels cossos

La primera hipòtesi apuntava que l'ultralleuger va impactar contra un cable que travessava el riu i va caure a l'aigua. Van localitzar l'aeronau a prop de la pesquera de Villamarciel, però les tasques de rescat es van complicar. A última hora del dia no podien confirmar si els cossos estaven dins de la nau.

Muntatge del rescat al riu de Guillermo i Beatriz
Guillermo i Beatriz han mort en un desafortunat succés. | Catalunya Diari

L'endemà al matí es van reprendre les tasques de rescat i es va confirmar el pitjor dels presagis. Van trobar els cossos de Guillermo i de la seva companya de vol, Beatriz. La consternació es va apoderar dels familiars de tots dos, que s'havien reunit a la zona de la recerca.

Entre els presents hi havia l'alcalde de Geria, Antonio González Ortega, profundament afectat pels fets. Des del primer moment de la desaparició es va mostrar molt preocupat pel seu company a la corporació. Tots dos encapçalaven el govern socialista a l'ajuntament de Geria.

L'últim vol de Guillermo i Beatriz

Guillermo i Beatriz, que acumulaven moltes hores de vol junts, van emprendre ahir el seu darrer viatge. Van sortir amb la intenció de fer un vol curt per gaudir de la posta de sol sobre el cel de Matilla de los Caños. En veure que no tornaven a la base aèria, tothom va començar a preocupar-se.

La subdelegada del Govern, Alicia Villar, va explicar que els dos desapareguts eren «pilots experimentats i amb moltes hores de vol». Quan van iniciar la cerca, el telèfon d'un d'ells seguia actiu. A l'ampli operatiu s'hi va incorporar un helicòpter amb càmera tèrmica.

Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil i voluntaris es van sumar a la incansable cerca dels dos pilots. Van ser hores molt intenses durant les quals amics i familiars van contenir l'alè. Finalment, es va confirmar allò que ja temien, la mort d'aquests dos companys de vol.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp