Jaume Orriols, actual guitarrista del grup Decibelios

Escàndol sexual: Un músic català pagava per tenir relacions amb menors i gravar-les

Un intent de suïcidi desencadenava la investigació de la trama

Escàndol al món de la música. Els Mossos han confirmat la detenció de l'actual guitarrista de Decibelios, grup de referència dels skinheads de Barcelona durant els anys 80, per pagar per mantenir relacions sexuals amb dos menors i gravar-les, segons avançava 'El País'. Jaume Orriols, de 40 anys, contractava menors de menys de 16 anys i els oferia alcohol i droga, per acabar practicant sexe amb elles i gravar-les amb una càmera oculta.

Una de les implicades va intentar suïcidar-se i va ingressar en un hospital de Barcelona, fet que va desencadenar la investigació, que acabaria apuntant al guitarrista del grup, sorgit al Prat de Llobregat. La mare de la nena, després de l'ingrés de la jove, va indagar en el seu telèfon mòbil i va trobar missatges a Whatsapp d'un adult oferint-li una trobada sexual a canvi de diners.

Més tard es descobria que el grup de Whatsapp era precisament utilitzat per contractar-les i, segons deia la mateixa menor, una altra jove de la seva edat l'administrava, exercint així de 'madame', per la qual cosa s'emportava una comissió cada vegada que es donava una trobada entre un adult i una menor.

El grup Decibelios emet un comunicat

El grup Decibelios ha fet un comunicat oficial en què afirma que l'advocada del guitarrista considera falses les acusacions, per bé que admeten que hi ha una «macroinvestigació en marxa» i que «eventualment podrien afectar» el seu guitarra. «En tot cas i fins que se sàpiguen els resultats d'aquesta operació, Decibelios no jutjarà ni crucificarà ningú. Quan la situació s'aclareixi prendrem les mesures i decisions oportunes», afirma el conjunt.

Els Mossos van detenir el guitarrista de Decibelios el passat 2 de març. En els registres per part de la policia, es va trobar material i imatges sexuals de menors, que encara no s'han pogut identificar, però de moment se l'acusa d'haver mantingut relacions amb dues joves. Per una hauria pagat 400 euros i, per l'altra, 100. Els proporcionava cocaïna i alcohol i les gravava amb dos mòbils i amb una Go-Pro. 

El detingut va estar en presó preventiva el març, però acabaria quedant en llibertat amb càrrecs. Se l'acusa de dos delictes d'abús sexual a menors de 16 anys, dos relacionats amb la prostitució i dos amb l'explotació sexual de menors. 

Per la seva banda, la menor que exercia de 'madame' passava a mans de la Fiscalia de Menors i es detenia també el seu nòvio, de 19 anys i de nacionalitat dominicana, acusat de col·laborar en la trama. Aquest últim es troba també en llibertat amb càrrecs i té prohibit sortir del país.