Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'edifici després de l'explosió a Torrevieja

Guzmán, l'espanyol que va fer volar el seu edifici amb gent dins amb 9 bombones de butà

La policia el busca des del passat dijous
Imatge de l'edifici després de l'explosió a Torrevieja
L'home hauria fet explotar la seva casa a propòsit | Telecinco

Durant la matinada del passat dijous, els veïns d'un bloc de pisos a Torrevieja es van despertar sobresaltats després d'una enorme explosió que va deixar un balanç de sis habitatges destrossats i una desena amb danys greus. L'artífex de l'explosió respon al nom de Guzmán, i és un home amb un ampli historial delictiu, un vell conegut de la policia.

Després de deixar les bombones en diversos punts de l'edifici, va obrir les aixetes i va marxar del lloc. A un quart de set del matí, aproximadament, es va produir la forta explosió en el pis situat en el número 217 de l'Avinguda Diego Ramírez Pastor, en l'encreuament amb el carrer Apol·lo. Afortunadament, no es van produir víctimes mortals encara que sí abundants danys materials.

Guzmán, un veí conflictiu

Els veïns del bloc de pisos asseguren que els havia amenaçat diverses vegades i havia intentat agredir-los en alguna ocasió. Entre les amenaces que hauria proferit anteriorment, estava la de «volar per l'aire» l'edifici amb els seus ocupants dins, una amenaça que va intentar consumar durant la matinada del dijous amb diverses bombones de butà repartides en el seu habitatge.

La policia segueix amb la recerca per a esclarir les circumstàncies dels fets. En el domicili de Guzmán s'han trobat nou bombones de butà, tres de càmping gas, pots de pintura i diverses llaunes de gasolina. En aquest sentit, un portaveu dels Bombers assegura que aquests objectes estaven «estratègicament repartits» per a provocar una gran explosió.

De fet, quan van arribar les autoritats, el gas continuava expandint-se. «L'explosió s'ha alliberat per la façana principal i pels celoberts», assegura Toni Pastor, cap de Bombers de Torrevieja, per a '20 minutos', i afegeix que si l'edifici hagués estat ple de propietaris, «hauria estat molt pitjor».

Un dels veïns assegura per al citat mitjà que Guzmán tenia als veïns martiritzats, per la qual cosa va emprendre accions legals contra ell. En vista dels esdeveniments, va decidir que la seva dona i fills anessin a dormir a casa de la seva sogra, mentre que ell va dormir al sofà, una decisió completament encertada, ja que la seva habitació és contigua a l'habitatge on es va produir l'explosió.