Un altre virus causa una mort a la Xina dies després d'acabar el seu confinament pel coronavirus

Feia pocs dies que la població xinesa tornava a sortir als carrers després de més de 50 dies de confinament

Ancians amb mascareta a una ciutat xinesa
Quan el món està en plena crisi del coronavirus, un altre virus causa una mort a la Xina | Catalunya Diari

Sembla que aquest any no deixarà descansar ningú durant els pròxims mesos. La Xina va ser el primer país on es va detectar el Covid-19, però també ha estat el primer estat a tornar a la normalitat per haver controlat el contagi del virus.

Però males notícies arribaven a terres xineses quan el govern confirmava la seva primera víctima mortal per hantavirus, un altre virus que ha sorgit a la ciutat xinesa de Lincang i que ha posat de nou l’alarma a les seves fronteres.

Símptomes similars als del coronavirus

Els símptomes d’aquest virus són similars al coronavirus, però de major intensitat. El contagiat pot sentir febre, miàlgia, marejos, dolors de cap i calfreds. També es poden sofrir nàusees, vòmits, dolors abdominals i diarrea, acompanyats d’una sobtada dificultat per respirar i fins i tot hipertensió.

La manera de contagiar-se és a través de la inhalació, quan les mucoses humanes entren en contacte amb orina o excrements de rosegadors. A més, tal com informa l'OPS, els mateixos rosegadors, així com paparres, puces i mosquits també poden infectar una persona a través de la seva picada.

El període d’incubació és de sis setmanes

La seva taxa de detecció encara està per determinar, ja que el seu període d’incubació és d’unes sis setmanes. Això complica la investigació del Govern xinès per detectar la font d’infecció, tal com va passar en el seu moment amb el coronavirus.

Tot i que encara no hi ha un tractament específic perquè cada persona presenta símptomes diferents, experts xinesos aconsellen acudir a l’hospital si se sofreix una síndrome cardiopulmonar, ja que el virus els afecta directament i serien la principal població de risc.


Comentaris

envia el comentari