YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

«He vist gent atropellada i una furgoneta blanca i el meu cap ha pensat de seguida en un atemptat»

Diversos testimonis expliquen com han viscut el moment de l'atropellament a les Rambles de Barcelona

 
Un terrible atac terrorista ha tingut lloc a Barcelona i ha deixat 13 morts i desenes de ferits. | Cedida

 

Dani Aragonés estava en un local quan ha tingut lloc l'atropellament massiu a les Rambles de Barcelona que ha  provocat almenys tretze persones i n'ha deixat una cinquantena de ferits. «He vist moltes persones atropellades i una mena de furgoneta blanca, i he pensat, ja està, furgoneta llogada, el meu cap ha relacionat amb atemptat. Perquè no era un accident de cotxe contra cotxe, sinó que era un soroll de cops a persones». És el testimoni de Dani Aragonés, que aquest dijous a les cinc de la tarda era a les Rambles de Barcelona, a l'indret on una furgoneta ha atropellat deliberadament desenes de persones causant morts i ferits. Aragonés ha explicat  que en un primer moment el soroll l'ha fet pensar en un accident, però que de seguida ha vist l'escena de l'atropellament i molta gent corrent en sentit contrari. «Hi havia molta gent estrangera, a aquella hora les Rambles eren ben plenes». 

Aragonés estava en un local quan han passat els fets, i en sortir, ha sentit un nou soroll que ha fet córrer la gent en direcció contrària. «La gent s'ha tancat als locals i ara encara estem aquí», explicava cap a tres quarts de set de la tarda. En concret, ell estava en un establiment a uns cent metres d'on, presumptament, hi ha atrinxerat el conductor de la furgoneta. «Hem vist com la policia deixava sortir gent de locals pròxims en grups de quatre cap a la plaça d'Urquinaona. Esperem que a nosaltres ens toqui aviat». 

Aurora Rodríguez és una treballadora del Banco Santander del passeig de Gràcia que també ha presenciat els instants posteriors a l'atemptat. Ha explicat que ha viscut la tragèdia amb molta por. «Ha entrat de cop molta gent, corrent d'una banda i cap altra i han dit que una furgoneta molt ràpida ha atropellat persones i després ens han dit que era un atemptat», ha indicat. Després, ha recordat, ja s'ha desallotjat el carrer.  

La Lorena Martínez a les cinc de la tarda es trobava al bus 59 i han vist de cop i volta gent cridant i plorant, i molta gent estesa a les Rambles de Catalunya. «És una cosa que no hi estem acostumats i el primer que ens han dit és que havia estat una bomba i després ens han dit que era una furgoneta». La Lorena ha indicat que no sabien si baixar del bus o no i finalment ho han fet a la plaça de Catalunya abans que s'acordonés la zona. Martínez ha reconegut que passi això a Barcelona «és molt dur. Que no me'ls posin davant que sinó...».

El Cristian, que treballa a l'AppleStore, ha indicat que després dels fets s'han hagut de tancar tots a la botiga amb diferents clients i que la informació que els anava arribant era molt confusa. Altres treballadors del centre comercial El Triangle expliquen que mentre treballaven han començat a veure com les persones fugien del lloc, a continuació el personal de seguretat els han dit que tanquessin la botiga, com tota la resta d'establiments de la zona. 


Comentaris

envia el comentari