L’helicòpter que va salvar els excursionistes de Sabadell, a 1.500 euros l'hora

Manel Pardo, el director general de Prevenció, Extinció d'incendis i Salvaments, assegura que la decisió està a expenses d'una anàlisi de la «imprudència» | «S'ha d'avaluar molt bé com s'ha produït la imprudència», explica

Els dos excursionistes van ser trobats el passat dilluns, 29 d'octubre
Els dos excursionistes van ser trobats el passat dilluns, 29 d'octubre | CatalunyaDiari.cat

La història dels dos excursionistes de Sabadell que es van perdre dissabte passat a la Cerdanya continua portant cua. Si bé és cert que la seva troballa el passat dilluns, 29 d’octubre, va ser rebuda de bon gran per tothom, ara també ho és que les dues persones rescatades hauran de pagar per la mobilització del seu salvament.

La parella, doncs, hauria d’afrontar ara una ostensible factura pel seu salvament, ja que una hora d’helicòpter es paga a 1.500 euros. Això sense tenir en compte els efectius desplaçats pel seu salvament, perquè aquests cobren entre 30 i 50 euros al dia.

 

«S’ha d’avaluar molt bé com s’ha produït la imprudència»

En una entrevista als ‘Matins de TV3’, Manel Pardo, el director general de Prevenció, Extinció d’incendis i Salvaments, ha explicat que el cost total del rescat ascendiria a desenes de milers d’euros, tot i que encara s’ha d’analitzar com va ocórrer el succés.

«S’ha d’avaluar molt bé com s’ha produït la imprudència», ha assenyalat un Pardo que ha donat entendre que estudiaran minuciosament la situació abans d’enviar la factura a la parella, que encara es troba en plena fase de recuperació després de ser rescatats ahir mateix.

 

Van ser advertits que la situació meteorològica no era bona

Recordem que els dos excursionistes, un home de 57 anys i una dona de 43, els dos de Sabadell, van avisar ells mateixos el passat dissabte per telèfon que la densa boira els havia desorientat mentre baixaven cap al refugi de Malniu.

Els equips de recerca buscaven els dos excursionistes des de dissabte passat
Els equips de recerca buscaven els dos excursionistes des de dissabte passat | Mossos d'Esquadra

 

Va ser en aquest context quan, segons els responsables del refugi, els dos van ser advertits de la perillosa situació meteorològica a la zona, tenint en compte que feia vent, nevava i hi havia boira. Per això mateix, doncs, ara s’analitzarà la situació per tal de determinar si es tracta d’una imprudència.


Comentaris

envia el comentari