Els 'Hells Angels' van matar un altre motorista per mantenir el seu estatus i control a la zona

Els Mossos d'Esquadra van detenir un total de dinou persones durant l'operatiu de dimecres pasat

 

Els Mossos d'Esquadra creuen que l'assassinat d'un motorista el mes de setembre del 2017 a Castellar del Vallès, atribuït a alguns membres de la banda 'Hells Angels', tenia com a objectiu mantenir el seu estatus davant la resta de clubs presents al territori. D'aquesta forma, els 'Àngels de l'infern' també haurien intentat assegurar el seu control sobre la resta de grups. 

 

Segons la policia catalana, les 19 persones que van quedar detingudes durant l'operatiu del passat 7 de febrer estan acusades dels delictes d'assassinat, tràfic de drogues, i pertinença a grup criminal. Cinc dels arrestats, dels quals tres podrien ser els autors de l'homicidi, passaran a disposició del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell en les pròximes hores. Entre altres delictes, els membres de la banda es dedicaven a posar en contacte proveïdors i compradors en operacions de compravenda de marihuana. 

Una agressió sense motiu aparent

El crim va tenir lloc el dia 24 de setembre, quan la víctima i un altre motorista, tots dos del municipi de Castellar del Vallès, es dirigien a una concentració de motos, quan es van creuar amb un membre dels 'Hells Angels' a la Gran Via de Sabadell. L'home els va començar a increpar i a impedir-los el pas i, quan es van aturar en el polígon de Castellar del Vallès, els va amenaçar amb una navalla i va iniciar una baralla. Una de les víctimes va aconseguir fugir, però l'altra no va tenir la mateixa sort. 

 

Un agent dels Mossos davant la seu dels 'Hells Angels' a Sabadell | cedida

 

L'agressió va continuar, i al primer «àngel» se li van sumar altres dos, que li van propinar forts cops, possiblement amb un bat de beisbol, fins a deixar-lo inconscient a terra. A continuació, els agressors van robar-li l'armilla del club 'regadors', que simbòlicament significa fer-se amb el trofeu per a la seva banda. El motorista agredit va ingressar a l'hospital de Parc Taulí en estat greu, amb nombroses contusions, i finalment va morir el dia 9 de desembre a Granollers, on havia estat derivat per la gravetat de les lesions. 

Gran operatiu policial dimecres passat

La policia va obrir ràpidament una investigació, que va ajudar a identificar ràpidament els presumptes agressors, i va determinar que es tractava d'una acció violenta emmarcada en les lluites que tenen lloc a la zona per l'estatus i el control de les activitats delictives. En aquest sentit, també ha sortit a la llum una veritable xarxa delictiva, dedicada al tràfic de marihuana, a la comarca del Baix Llobregat i que implicava també persones que no formaven part de la banda. 

 

Finalment, el passat dimecres es va posar en marxa un gran operatiu policial, que va acabar amb un total de dinou persones detingudes, a i dotze escorcolls a Sabadell, Sitges, Gavà, Vallirana, Riells i Viabrea, Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Castelldefels. En el cas de Gavà, Riells i Sitges, també es van decomissar un total de 600 plantes de cànnabis, cocaïna preparada per a la comercialització, una arma de foc llarga, munició i simbologia dels 'Hells Angels'. 

 

Imatge d'alguns objectes que els Mossos van trobar durant l'escorcoll a la seu dels 'Hells Angels' | Cedida