La veritable història de Juana Rivas i la seva exparella per la custòdia dels seus fills

El tribunal italià sentència que la dona pateix un «funcionament psíquic greument patològic» i ha lliurat la custòdia exclusiva dels dos menors al pare

La Fiscalía pide 5 años de prisión para Juana Rivas

Juana Rivas, «manipuladora en la relació amb els menors» segons la justícia italiana | España Diario

Fi per a l'etern conflicte entre Juana Rivas i el seu exmarit Francesco Arcuri. Un tribunal italià ha lliurat la custòdia exclusiva dels dos fills de la parella al pare, Francesco, assegurant que Juana pateix un «funcionament psíquic greument patològic associat a una desorganització del pensament», i és «absolutament inconscient del mal que ha causat», segons han informat des de ‘L'Espanyol’.

Francesco Arcuri tenia més lesions que Juana Rivas

La lluita de Juana Rivas contra el seu exmarit per la custòdia dels seus fills no ha cessat des que va començar el passat 2016, quan les xarxes socials es van omplir de missatges contra la violència de gènere i a favor de la dona. «Tot el meu suport a Juana Rivas en la seva lluita per protegir els seus fills», són les paraules que molts polítics espanyols i associacions feministes clamaven, posicionant-se en contra del pare, que havia estat condemnat el 2019 a tres mesos de presó i a una ordre d'allunyament per maltractar-la.

Segons han informat des de 'El Mundo', Francesco Arcuri  va sofrir més lesions que la mateixa Juana Rivas durant la baralla que van mantenir el maig de 2009, quan el seu primer fill comptava amb només tres anys. La dona sí que va ser víctima de lesions –una erosió en l'espatlla, una altra en l'avantbraç, una artritis en un dit i cefalea–, però també ho va ser la seva parella. No obstant això, ella va denunciar la primera i ell no va denunciar haver sofert «ansietat, un hematoma en una cuixa, una erosió en el panxell, una altra en el coll i un hematoma en el maluc».

Juana Rivas y sus hijos
La justícia italiana ha donat la custòdia exclusiva dels dos fills de Juana Rivas a la seva exparella | Diario Jaén
 

Després d'un any i mig separats per l'ordre d'allunyament, la parella va tornar a ajuntar-se i va tenir un segon fill. Finalment, Rivas el va tornar a denunciar l'any 2016, iniciant el 'boom' mediàtic del qual Francesco va assegurar que «les úniques vegades que li va aixecar la mà van ser per defendre's de les agressions d'ella», i que pot ser que l'hagi insultat en alguna ocasió, «però sempre responent els insults d'ella».

Tenint a tota la societat espanyola en contra, inclosos els polítics, des de 2016, Francesco Arcuri ha compartit les seves reflexions respecte al malson que ha viscut en una entrevista amb ‘El Mundo’ i ha explicat com va viure que el titllessin de «monstre maltractador»: «És que sembla que hem tornat a l'Edat mitjana, quan l'Església, que representava als rics, t'assenyalava com a heretge (...). Afortunadament, hi ha un sistema judicial que treballa de manera independent».

Presó i pèrdua de la custòdia dels seus dos fills

Finalment, Juana Rivas ha estat condemnada a cinc anys de presó per l'Audiència Provincial de Granada i només el Tribunal Suprem pot impedir que es compleixi la condemna. A més, la justícia italiana ha decidit retirar-li completament la custòdia dels seus dos fills per haver incomplit diverses ordres judicials que li exigien retornar els menors al seu pare després d'haver-se amagat amb els nens durant un mes a Granada el juliol passat de 2017 i haver-los retornat a l'agost.

 

Francesco Arcuri, expareja de Juana Rivas
Francesco Arcuri, exparella de Juana Rivas, té la custòdia exclusiva dels seus dos fills| EFE

 

    A més de concedir la custòdia completa dels dos menors al pare, Francesco Arcuri, el tribunal de Càller, Itàlia, també ha decidit que Juana Rivas ha de sotmetre's a cursos de tractament de suport a la maternitat i només podrà veure als seus fills durant les vacances d'estiu i un cap de setmana cada quinze dies, si viu a Itàlia, o un de cada cinc setmanes, si viu en un altre país.

      

    Segons ha compartit ‘El Espanyol’ després de tenir accés a la decisió judicial, el tribunal defineix a Juana Rivas com una dona «amb gran capacitat manipuladora en la relació amb els menors», justificant el seu comportament a haver estat víctima de violència de gènere, per la qual cosa l'única solució és que els menors resideixin amb el seu pare, al qual defineixen com a «comprensiu i responsable». A més, la dona va incomplir el règim de visites novament a l'octubre de 2018 en quedar-se amb els seus fills dos dies més de l'estipulat.


    Comentaris

    envia el comentari