MOBILITAT

Cap carretera tallada en aquests moments

Un home de 81 anys mor a Figueres per legionel·losi

El departament de Salut no considera que s'hagi de llançar una alarma com a Llinars del Vallès
La legionel·losi causa una nova víctima mortal a Catalunya | Cedida

 

L'home de 81 anys que havia estat diagnosticat amb legionel·losi en una residència geriàtrica de Figueres ha perdut la vida. L'home, que presentava certes patologies com a conseqüència de l'edat, va arribar el passat dimecres 20 de desembre a l'hospital del municipi gironí, després d'haver donat positiu en els símptomes que acompanyen a la malaltia. Dos dies després, aquesta li ha fet perdre la vida.

 

De moment, el departament de Salut no té constància de més casos que involucrin la legionel·losi per la regió, pel que es considera un cas aïllat. No obstant això, es manté l'alerta que es va iniciar un cop es van confirmar els símptomes de la víctima per evitar que es pugui propagar la malaltia i causar més danys entre la població.

El brot de Llinars del Vallès

Cal recordar que, durant els mesos d'octubre i novembre, un brot de legionel·losi va posar fi a la vida de quatre persones al municipi del Vallès Oriental, Llinars del Vallès. En aquell cas, l'Agència de Salut Pública de Catalunya sí que va considerar la gravetat de la situació, pel que va difondre mesures de prevenció per evitar més víctimes mortals.

 

En aquells moments, les persones que van perdre la vida oscil·laven entre les edats de 48 i 94 anys, registre que es manté en el cas de Figueres, amb l'home de 81 anys que no ha pogut superar les conseqüències de la malaltia. A més, eren considerades persones amb patologia de base o factors de risc, pel que el problema també incrementa la probabilitat que la legionel·losi sigui fatal.

En total, van ser set les persones afectades al territori barcelonès per aquesta malaltia, dels quals quatre van acabar perdent finalment la vida, mentre que tres més van poder ser donats d'alta, una vegada s'havien esborrat els símptomes d'aquesta.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris