Un home denuncia l'atac d'un pit bull a Sant Hilari Sacalm, a la Selva

Segons ha explicat la víctima, un gos que «no estava lligat, xipat i vacunat» li va mossegar la cuixa quan va treure a passejar el seu pastor alemany

pit bull
Un home denuncia l'atac d'un pit bull a Sant Hilari Sacalm, a la Selva | CatalunyaDiari.cat

Un home de 50 anys que resideix al municipi de Sant Hilari Sacalm, a la comarca de la Selva, ha denunciat el presumpte atac per part d'un pit bull, el qual l'hauria assaltat i mossegat a la cuixa mentre ell passejava el seu gos el diumenge passat. Tal com recull el 'Diari de Girona', l'animal estaria «sense vacunar», i la víctima lamenta que de moment ni l'Ajuntament ni les autoritats han respost com li agradaria ni li han ofert cap solució.

Un gos el va atacar mentre passejava el seu pastor alemany

Els fets es remunten al passat diumenge al matí quan Vicent Roig, que és veí del poble de Sant Hilari Sacalm, va treure a passejar el seu pastor alemany. Segons la seva versió, estava passejant per la zona de Coll Serrador quan, en apropar-se a una finca privada, un pit bull l'hauria assaltat per darrere, mossegant-li la cuixa.

En aquest sentit, la víctima explica que «l'animal no estava lligat, no portava morrió i la finca a la qual pertany no té finques per enlloc», fet que incompliria la normativa municipal en relació a la tinença d'animals. Afortunadament, el seu pastor alemany va respondre davant l'atac i va defensar el seu propietari.

No només això, sinó que tal com ha fet patent el selvatà, un familiar del propietari de l' animal li hauria fet saber que el gos no està «xipat, censat, vacunat i no té papers».

Vol evitar que els fets es repeteixin

Roig també explica que li van demanar explícitament que no denunciés l'atac i que «em van assegurar que el portarien al veterinari per certificar que no té res». Però el veí de Sant Hilari ha fet cas omís a aquesta petició, i ha denunciat els fets a l'Ajuntament, si bé ha manifestat que «no busco danys ni perjudicis. Només vull que els animals de raça perillosa estiguin controlats».

El motiu pel qual ha interposat la denúncia, segons ha explicat el protagonista, és evitar que es pugui repetir quelcom similar en altres ocasions. I és que, tal com ha fet patent, «jo sóc adult, però això li passa a un nen petit i potser ara estaríem parlant d'una desgràcia molt més grossa».

Denuncia la manca d'acció municipal

Roig també ha posat en evidència la inacció per part tant de l'Ajuntament com de les forces de l'ordre ja que, malgrat denunciar els fets, «de moment, ningú m'ha informat que s'hagi fet res». En aquest sentit, diu que «vaig anar a la seu de la policia i em van dir que havia de presentar denúncia als Mossos d'Esquadra», però agents del cos li van explicar «que aquests temes són responsabilitat de l'Ajuntament».

Per la seva banda, la Policia Local de Sant Hilari «em va prendre nota i em van dir que parlarien amb l'alcalde i amb el propietari de l'animal».


Comentaris

envia el comentari