Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.

Un home s'enfronta a pena de presó per matar el lladre que va entrar a casa seva

El fiscal del cas demana 6 anys de presó per a l'acusat

Un cas ben polèmic s'està jutjant a Jaén a un home de 64 anys acusat de matar l'any 2018 al lladre que va entrar de nit a casa seva a La Carolina.

Aquest home, que s'enfronta a una pena elevada de presó, ha assegurat al judici davant l'Audiència que només es va defensar amb una navalla de caça per «por».

L'acusat gairebé no ha contestat cap de les preguntes sobre aquest forcejament, que va acabar amb el lladre mort i amb 22 ferides d'arma blanca al seu cos.

Segons sembla, aquest home dormia sempre amb una navalla de caça a la seva tauleta de nit. I va ser aquesta mateixa la que va agafar quan va saber que algú havia entrat a casa seva.

Jutgen l'home de La Carolina que va acabar amb la vida del lladre que va entrar a casa seva

En aquesta ocasió, i al contrari que fa cinc anys, va negar que escoltés alguna mena de soroll que li posés amb els cinc sentits en què passava a casa seva.

Imatge del judici per a l'home que va matar al lladre que va entrar a casa seva
Comença el judici a un home de 64 anys que va matar a un lladre l'any 2018 | Europa Press

Només va explicar que es va aixecar a la cambra de bany, i va veure que no hi havia cap mena de llum a casa. I en tornar a l'habitació es va adonar que algú hi havia entrat i, per tant, va anar ràpidament a buscar la seva navalla.

El cas és que al judici ha pronunciat la paraula «por» diverses vegades, alhora que ha insistit que ell es va amagar a la cuina per demanar ajuda. D'allò que va passar en tot aquest temps amb el lladre mort, res ha explicat en seu judicial.

Així mateix, tampoc ha donat resposta d'on va sorgir el cop que presentava el lladre al cap. Ni tampoc sobre les més de 20 ferides que tenia d'arma blanca al cos.

L'acusació particular demana entre 15 i 20 anys de presó per «assassinat»

En aquest cas, són sis dones i tres homes, els que constitueixen el jurat popular que s'encarrega de jutjar aquest cas. Aquest dilluns 27 de març a la tarda, el judici va continuar la vista amb la declaració dels testimonis.

Per part seva, el fiscal reclama que se li imposin sis anys de presó a l'autor d'aquest homicidi. I és que la Fiscalia entén que la legítima defensa no compleix els requisits per eximir-lo de responsabilitat en aquest cas.

Mentrestant, les acusacions particulars exercides pels pares del mort descriu els fets com un assassinat. I per això, demanen de 15 a 20 anys de presó per a aquest home de 64 anys.

Imatge de l'interior d'una presó amb la silueta d'un pres a dins
L'acusat podria enfrontar-se a una elevada condemna de presó | GTRES

Per part seva, la defensa de l'acusat demana la seva lliure absolució, ja que asseguren que «no hi va haver acarnissament i sí legítima defensa».

El lladre va morir a causa de 22 ferides d'arma blanca

Apunten que l'home va actuar pres del pànic perquè «és la teva vida o la de l'altre». I segons la seva defensa, aquest home és una persona vulnerable que té problemes d'una oïda i tampoc veu per un dels seus ulls.

Els fets van tenir lloc el maig del 2018 a La Carolina quan l'acusat estava dormint a casa seva. Al voltant de les 3.00, segons Fiscalia, l'acusat es va aixecar en sentir un soroll i es va dirigir al saló descobrint l'home que havia entrat a casa seva.

Un lladre amb guants negres forçant el pany d'una porta
L'home que va matar el lladre el 2018 tem estar diversos anys a la presó | GTRES

Aquest lladre s'havia enfilat per la paret fins al pati interior de la casa. Per a la Fiscalia, l'assaltant va colpejar al cap l'acusat amb una barra, i li va ocasionar una ferida al coll cabellut i un hematoma a l'ull dret.

L'amo va respondre amb «un objecte contundent al cap i amb una navalla de 27,7 centímetres de longitud total i fulla de 16,5 centímetres de llarg i 2,5 centímetres d'ample. Era monotallant, molt esmolada i li va clavar nombrosíssimes punyalades».

Tot i això, el lladre va morir per aquestes 22 ferides d'arma blanca. L'acusat va ser donat d'alta després de passar la nit a l'Hospital de Linares i va anar al jutjat a prestar declaració. La jutgessa el va deixar lliure amb càrrecs i amb l'obligació de comparèixer els 1 i 15 de cada mes, i també li va retirar el passaport.