Un home ferit greu després de caure-li una roca a sobre en una mina al Bages

L'accident s'ha produït a la mina de Vilafruns, a Balsareny

Ambulàncies del SEM
Tres dotacions del SEM es van traslladar fins a la mina per rescatar l'home | Cedida

Un treballador ha resultat ferit de gravetat aquest dijous després de caure-li una roca a sobre, segons ha informat el Servei d'Emergències Mèdiques. L'accident es va produir mentre l'home estava treballant a la mina d'ICL de Vilafruns, a Balsareny (Bages), i va tenir lloc aproximadament a les 21.45 hores. Fins a la mina es van desplaçar tres unitats del SEM, i l'home va ser traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa, en estat greu. 

Mina de Vilafruns

Vilafruns és un nucli de Balsareny originat en una colònia tèxtil, una masia de la qual prové el nom, i una colònia minera. La mina, propietat de l'empresa d'instal·lacions i processos ICL Iberia, es troba a una profunditat de 500 metres. D'aquesta s'extreu silvinita (sal i potassa) i sal gemma, tot i que la companyia té previst el tancament compassat i progressiu del centre per traslladar la producció a Súria, d'acord amb un pla de treball consensuat amb el territori i diverses administracions. 

ILC Iberia es dedica a l'explotació de la Conca Potàssica Catalana, i a més a més d'aquesta mina a Balsareny, disposa de dues mines més situades a la comarca del Bages (Barcelona) i una altra al municipi de Súria (mina de Cabanasses), la qual disposa d'una avançada tecnologia. 

Accidents a les mines

A finals de l'any 2015, un jove de tan sols 26 anys va morir a causa d'un accident també a les mines de Vilafruns, en aquest cas a una mina de l'empresa Iberpotash. Segons es va poder saber, el jove va quedar atrapat en caure-li una galeria a sobre, i no es va poder fer res per salvar-li la vida. 


Comentaris

envia el comentari