Un home pateix una greu malaltia pulmonar per culpa d'un edredó fet de plomes d'au

Els metges eren incapaços de determinar què va provocar la patologia
Foto d'un llit
L'home va patir una greu malaltia després de dormir reiteradament amb un edredó fet de plomes d'au | Pixabay

 

Un home de 43 anys ha patit una malaltia pulmonar per culpa d'un edredó fet de plomes d'aus. L'home, d'origen escocès, va adquirir un nòrdic i el va canviar pels llençols que tenia abans. Un temps després de dormir amb ell, va començar a sentir-se fatigat i patia dispnea —la sensació de sentir que s'ofegava. Segons informa la revista 'British Medical Journal Case Reports, hi va haver un moment en què tenia dificultats per moure's.

 

Els metges pensaven que era una reacció al·lèrgica

Consegüentment, l'home va haver de demanar la baixa mèdica. Els metges, però, malgrat que denotaven una clara simptomatologia patològica, eren incapaços d'esbrinar què li passava. En un principi valoraven la possibilitat que es tractés d'una al·lèrgia —doncs vivia amb un gos i un gat— i van realitzar-li proves, que al final van descartar-ho. Els resultats de l'analítica de sang van cridar l'atenció dels especialistes immediatament: alertaven d'un problema pulmonar provocat pel polsim de plomes d'au. Així mateix, va decidir fer-li una radiografia i van detectar-li una pneumonitis per hipersensibilitat.

 

La pneumonitis per hipersensibilitat és una malaltia que es desenvolupa en persones que realitzen tasques en zones amb nivells molt alts de pols orgànics o fongs. En cas de no tractar-la, pot arribar a causar una greu inflamació que conclou amb una patologia pulmonar crònica. Què provocava la pneumonitis? Efectivament: el nou edredó que havia adquirit feia poc.

  

El tractament va ser de molt llarga durada, de quasi un any. A l'hospital van haver d'administrar-li esteroides per calmar la inflamació paulatinament. Tot i que és un cas insòlit, cal vigilar amb la composició dels coixins i els nòrdics que es compren, ja que a vegades no només es pot cultivar una al·lèrgia sinó que pot passar empitjorar a nivells fatals.

 

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari