Un badaloní haurà d'indemnitzar la mare del seu fill per ocultar-li el seu suïcidi

El pare del jove haurà de pagar 40.000 euros a la seva exparella, en un cas sense precedents al país

Mossos d'Esquadra
La dona va denunciar l'exmarit, per haver-li amagat la mort del seu fill | Mossos d'Esquadra

Un home està obligat a indemnitzar la seva exdona amb 40.000 euros per haver-li amagat el suïcidi del seu fill de 32 anys. Així ho ha declarat el Jutjat de Primera Instància de Badalona, segons 'el Caso'. És el primer cas amb aquestes característiques a Espanya, segons explica l'advocada de la dona, Susanna Antequera, qui també ha explicat que no hi ha jurisprudència, degut a la falta d'antecedents.

Els fets es van iniciar el 7 de desembre del 2016, quan el pare del mort, qui patia esquizofrènia, es va presentar juntament amb la seva família a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Badalona per denunciar la desaparició del jove, de qui no se sabia res des del passat 30 de novembre.

El cadàver es va trobar a finals del mateix més, el 27 de desembre, a 120 quilòmetres de casa seva. Segons el metge forense el jove s'havia tirat des d'un penya-segat a Castellfollit de la Roca, Girona, on va ser trobat. Però la mare del noi no va saber de la seva mort fins al 22 d'abril de 2017, quan va veure un article publicat a l'edició digital d'un diari local, datat del 29 de desembre de 2016.

Castellfollit de la Roca a Girona
El jove es va suïcidar des d'un penya-segat a Castellfollit de la Roca a Girona | Cedida

 

La dona va patir diversos quadres d'ansietat per la notícia

En assabentar-se de la notícia la dona va haver de ser atesa d'urgència pel gran impacte i va haver de ser ingressada amb estat d'ansietat i 'xoc' emocional a la Unitat de Psiquiatria de l'Hospital de Mataró. Més endavant, el juliol de 2018, la dona va intentar suïcidar-se, després de diverses decaigudes psicològiques i d'haver-se assabentat que el seu exmarit i la família paterna havien anat a 'aixecament del cadàver i a la incineració, que va ser el 31 de desembre de 2016 a Badalona.

L'octubre de 2018, la dona va presentar la demanda reclamant danys morals, amb la intenció de saber on es trobaven les restes mortals del seu fill. Finalment, durant el judici, celebrat el 18 de març d'aquest any, l'exmarit de la denunciant va explicar que les cendres del jove havien estat tirades al Delta de l'Ebre, el que va suposar un nou xoc per a la mare, segons explica l'advocada.


Comentaris

envia el comentari