Un cordó policial dels Mossos d'Esquadra a la plaça de Catalunya de Barcelona

Un home intenta apunyalar diverses persones en una estació de Metro a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra l'han detingut ràpidament, i descarten cap vincle amb el terrorisme

Gran ensurt aquest dissabte, 13 de març, en una estació de Metro de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que ha exhibit un ganivet i posteriorment ha intentat ferir diverses persones amb la mateixa arma blanca. Segons ha informat el cos de policia, els fets han tingut lloc aquesta mateixa tarda a l'estació de Lesseps, al districte de Gràcia de la ciutat comtal. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Una persona pateix un atac d'ansietat durant l'incident

La persona detinguda ha intentat ferir altres persones que es trobaven al seu voltant. Almenys una ha precisat atenció del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), després de patir un atac d'ansietat. L'incident hauria començat a dins d'un comboi, i s'hauria traslladat posteriorment a l'interior de l'estació. Amb tot, la policia catalana ha descartat cap vincle amb un hipotètic cas de terrorisme. 

Una parella ven droga al seu pis de Barcelona

Un operatiu conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès detenir un home i una dona que es dedicaven a vendre droga al seu pis de Barcelona. A més, la parella també tenia dues plantacions de marihuana a Piera i Masquefa (Anoia). De fet, els beneficis que treien de la venda de cocaïna i marihuana al detall, servien per cultivar les plantes.

Durant la intervenció policial al pis de la capital catalana –que es va fer coordinadament amb les de les altres dues localitats– també es van localitzar 900 euros en efectiu i diverses dosis de cocaïna i maria llestes per distribuir. La parella haurà de respondre per un delicte de tràfic de drogues, un de blanqueig de capitals i un de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a principis de novembre de l'any passat, quan els Mossos van assabentar-se de la venda de cocaïna i marihuana des del domicili de la parella, situat al barri de Sants-Montjuïc de Barcelona. Els agents van constatar que s'havia establert un punt de venda de drogues molt actiu, on es distribuïen principalment marihuana i cocaïna. Les gestions fetes pels agents d'investigació van permetre descobrir que la parella gestionava també les dues plantacions de marihuana a Masquefa i Piera.


De fet, els arrestats haurien adquirit les dues parcel·les on es cultivaven les plantes gràcies als beneficis de la venda al detall de cocaïna i marihuana, motiu pel qual els investigadors els relacionen amb un delicte de blanqueig de capitals.La parella gestionava el seu negoci de manera particular i sense cap intermediari, ja que les plantacions de marihuana els permetia mantenir actiu el punt de venda, que tenien a Barcelona en el seu domicili. Ells mateixos aconseguien la droga de les seves plantacions i la després la venien. Diversos veïns es van queixar arran de la gran quantitat de persones que anaven al domicili de la parella a comprar droga. Els detinguts han passat a disposició judicial i de moment han sortit en llibertat.