Llum d’emergències d’un cotxe de policia

Un pare intenta posar fi a la vida del fill de 16 anys com a 'ofrena a Deu'

L'autor dels fets va confessar-ho tot a les autoritats

Turquia va començar aquest dimarts, 2 de març, amb una esquinçadora notícia. Yusuf A., un home de 42 anys, ha tractat de matar al seu fill de 16 tallant-li el coll com a part d'un sacrifici per a lliurar-li una ofrena al seu Déu. 

Ha estat el mateix autor dels fets el que ha confessat el crim. «Vaig ser a la comissaria i vaig dir que vaig matar al meu fill. No em penedeixo. Li vaig dedicar al meu fill el camí a Al·là». 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Intenta sacrificar al seu fill com a ofrena a Déu

Yusuf A., qui és un treballador del sector de la salut a Turquia i resident a la província de Zonguldak, va pujar l'adolescent al cotxe i el va portar a un bosc. «Vaig pujar al meu fill en el vehicle, li vaig dir que el sacrificaria en el camí del seu Déu. El meu fill va acceptar». 

Allà li va fer un tall en el coll amb un ganivet que li havia comprat al carnisser i, pensant que estava mort, ho va abandonar i es va desplaçar fins a la comissaria per a confessar el seu crim.

Segons la informació que han proporcionat alguns mitjans locals, les autoritats turques es van desplaçar fins al lloc on l'home havia assenyalat que havia deixat el cos del seu fill.

Els agents van trobar al jove de 16 anys inconscient, però amb vida i el van traslladar a un hospital, on roman ingressat en estat greu en la unitat de vigilància intensiva. Per part seva, Yusuf A. ha estat enviat a presó preventiva.

El pare va intentar suïcidar-se primer

L'home també ha confessat que va tractar de sacrificar la seva pròpia vida primer, penjant-se amb la seva corbata, però després d'haver fallat amb aquest primer intent, va tenir un somni que li va inspirar per a convertir el seu fill en l'ofrena religiosa. 

Encara que Yusuf A. no ha detallat el motiu pel qual volia realitzar aquest acte de sacrifici, tant l'Alcorà com la Bíblia descriuen el mite d'Abraham al qual Déu ordena el sacrifici del seu fill. No obstant això, tots dos textos sagrats coincideixen que Déu va impedir l'homicidi en l'últim moment, substituint al noi per un xai. 

Una dona de 23 ha estat condemnada per matar al seu fill de 2

Un succés similar ha tingut lloc a Ciutat de Juárez, Mèxic. Gessamí Dayana, una dona de 23 anys, ha estat condemnada per l'homicidi del seu fill de 2.  Va ser el passat 25 de febrer quan les autoritats mexicanes van rebre l'alerta de la desaparició de la jove i del petit, després que els seus familiars perdessin el contacte amb ells.Menys de 24 hores després, Gessamí va ser localitzada pels agents de la policia, però no hi havia ni rastre del nen. La dona no va saber respondre quan li van preguntar pel parador del seu fill.  Finalment, el cos sense vida del menor va ser localitzat uns dies després enterrat al pati posterior d'una casa abandonada. 

 

Segons les dades que va revelar l'autòpsia, el petit va morir a causa d'un traumatisme cranioencefàlic sever. A més, el nen presentava diverses lesions i cops que posteriorment es va comprovar que li havia propiciat la seva mare. 

Gessamí Dayana, davant la quantitat de proves que li incriminen pel crim del seu fill i que demostren la seva autoria , ha acceptat la seva culpabilitat i ha optat pel procediment abreujat per homicidi infantil i inhumació comès en greuge al petit de 2 anys. 

Un esquinçador esdeveniment que ha suposat que César Díaz, primer visitador de la Comissió Estatal de Drets Humans a Ciutat de Juárez, destaqui la urgència de crear lleis per a protegir els menors que són víctimes de violència o omissió de cures, ja que els avis o possibles tutors s'enfronten a una gran quantitat de requisits per a poder quedar-se la custòdia d'aquests nens.